tirsdag 31. desember 2013

Bøkene jeg leste i desember; bl.a. hele TO biografier?!

...og så kan man jo le litt av hvilke biografier det var, men jaja, det har vært jul, da fråtser man i ting man egentlig ikke fråtser i, eller man later som om man liker noe man egentlig ikke liker. 

PROSA
1. FUGLETRIBUNALET av Agnes Ravatn
2. PARISSYNDROMET av Heidi Furre
3. KOM HJEM NÅR SORGENE HAR LØPT FORBI av Ylva Ambrosia Wærenskjold
4. LOVE IN THE TIME OF GLOBAL WARMING av Francesca Lia Block
5. LANDSTRYKERE av Knut Hamsun
6. HVER MORGEN KRYPER JEG OPP FRA HAVET av Frøydis Sollid Simonsen
7. & ME SKAL BLI OMSKAPTE av Mariell Øyre og Jostein Fretland

SAKPROSA
8. JEG ELSKER DEG OG JEG FINNER DEG UANSETT av Jon Gangdal
9. MOT MIN VILJE av Per Sandberg
10. INGRID av Ingar Sletten Kolloen

--

DEN BESTE BOKA
Hver morgen kryper jeg opp fra havet, og du kan lese hvorfor hvis du trykker på linken over.

DEN KJIPESTE BOKA
Love in the time of Global Warming, og du kan lese hvorfor hvis du trykker på linken over. 

6 kommentarer:

Agnes sa...

Det er litt pinlig å innrømme, men jeg hadde aldri kommet på å lese Fransesca Lia Block selv, av utelukkende overflatiske grunner. Covrene ser så fæle ut. Men nå fikk jeg lyst, hvilke anbefaler du?

Kathleen sa...

Novellesamlingen Drager på Manhattan (annen tittel på engelsk, men husker ikke), Pretty Dead, Echo, Violet & Claire, Necklace of Kisses... Men du må ikke lese FLB hvis du ikke kan fordra popkultur. Det er stappa av popkulturelle referanser i bøkene hennes, men dessuten også litterære. Ironisk at du skulle få lyst til å lese FLB etter denne anmeldelsen, jeg slakter jo Love in the Time of Global Warming.

Astri sa...

Oj, har du lest den derre Hjartesmil-boka? Jeg har enorme motforestillinger mot å lese den, etter å ha lest bloggen hennes. Cupcakes, makroner og dreads er ikke helt min greie. Hva synes du om boken?

Godt nytt år! Jeg gleder meg til å lese bloggen din i 2014 også!

Agnes sa...

Takk! Kanskje det, men tenker at når du synes en bok er dårlig og forfatteren likevel er en favoritt, så må resten være ganske så bra.

Kathleen sa...

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å lese den, Astri, men en venn ville lese boka og da bestemte vi oss for å lese den begge to sånn at vi kunne snakke om den etterpå.

Jeg synes ikke den var bra. Mye beskrivelser av franske kaker som er helt uinteressante (dessuten har ikke folk flest oversikt over hvilke kaker som heter hva). Kjedelig. Hovedpersonen var helt kald og følelsesløs, vanskelig å ha sympati med og engasjere seg i. Overfladisk. Unødvendige beskrivelser av Londons gater til å være en bok skrevet på norsk, jeg mener: Jeg liker å lese beskrivelser av f.eks. Bergen eller Oslo, for det kan jeg relatere seg til, det virker merkelig at Ø & F gjør dette om London som om londonske gatenavn er kjent for oss. Apropos London, som mesteparten av romanen foregår i, jeg synes ikke London funker som et bra bakteppe, og at de hele tiden drar til Paris. London og Paris i denne romanen virker kunstig. I og med at forfatterne er så kjente, tar jeg meg selv å tenke at de i denne boka har villet beskrive hvor kul tilværelse de selv har (eller har hatt) i nevnte byer. Dessuten løse tråder som jeg lurer på hvorfor de ikke skriver noe mer om. Nei, uff, så negativ, men nei, denne boka er ikke min greie heller.

Astri sa...

Takk for en god omtale, og boken lever opp til mine fordommer, skjønner jeg. Show off passer dårlig i bøker.

Jeg diskuterte med flere på Twitter, hvor vi/jeg konkluderte med at ikke alle Flamme forlags venninners tekster trenger å bli bok. Noen tekster er mest egnet for en blogg.