tirsdag 28. desember 2010

2010 årskavalkade


Årskavalkader blir liksom litt kjedelig hos meg, siden jeg aldri tar bilder (annet enn engangskamerabilder i ny og ne), men jeg skal prøve likevel.

I januar... var jeg sikkert på jobb hele tiden. For et trist liv.I februar var det sykt mye snø i Kristiansand, men vi var en tur i Barcelona og der var det vår.Og jeg ble starstruck, for jeg var på forfatterkveld med Kjell Askildsen, min største helt! (Jeg har ingen bildebevis, men dere kan lese om det her.)

I mars leste jeg Moby Dick og Ea, Sofia og jeg dro på beachferie til Lista. Der fant vi deler av et hvalskjelett.

Her er de to eneste bildene jeg har fra mars:
I april var jeg særdeles opptatt av hvaler og jeg leste en god del Françoise Sagan. Vi tok sikkert også årets første utepils, og det er litt klisjé, men alltid like fint hvert eneste år. Pluss jeg var på en haug med loppemarkeder og kjøpte kjoler og bøker.

I mai var det Kulturnatt i Kristiansand. Da var vi i jakt-og fiskebutikken og så på hvordan man lager agn til fluefiske:Ikke bare det, men vi prøvde oss også på fluefiske på land!Vi lagde snurrebasser på Kunstmuséet:Og så på kunst (seff!):Og vi var i Sprayboks Kunsthall og spiste grillspyd og så på graffitti:
Og vi drakk øl og spiste jungelnøtter ved bryggekanten. Dette er det eneste bildet derfra:En annen dag i mai var vi på Vågsbygd Handy-konsert og drakk sykt mye cava:
Forresten var jeg sykt sprek i mai, for jeg morgenbada klokken seks om morgenen før jobb.

I juni slutta jeg i jobben og vi var på sykkeltur til et loppemarked hvor vi kjøpte en bok om fugler og en liten haug med National Geographic-magasiner med artikler om polområdene.

I juni hadde alle bursdag. En av alle var Tine. På hennes bursdag var vi på dagstur til Danmark og drakk ØkoThy og vegansk white russian på 1000fryd i Aalborg:
Og vi spiste jordbær ute:I juli leste Ea og jeg Dødsranet. Veien til NOKAS. Og vi stakk til København og ble der til september. Der lå vi som slakt på en seng i flere dager fordi det var 35 grader C. Varmt vær er overvurdert. Vi prøvde å gå på det geologiske muséet for å få litt aircondition, for det trodde jeg alle muséer hadde, men nei. Der så vi på meteoritter og døde nesten fordi det var så varmt.

Dette er det eneste bilde jeg har fra juli:Eller jo, her er et bilde til, av vår københavnske utsikt:I august drakk vi myntesaft og tok en dagstur til verdens skumleste by, Malmø. Og vi hadde ikke lenger sykkel, så vi tok bussen (ikke til Malmø da, dit dro vi med Öresundstoget):Om natten kjøpte vi pommes fries og majones på kababsjappene. Her er jeg på Sankt Hans torv med en pose full:I august var jeg forresten på forfatterintervjuer med Sofi Oksanen OG Sara Stridsberg på Louisiana museum for moderne kunst utenfor København. Blant andre. Sykt fet. Sofi snakka om Utrenskning og Sara snakka om Darling River. Begge to står bak to av de beste bøkene jeg leste i 2010, for ikke å snakke om noen av de beste bøkene jeg noensinne har lest i løpet av LIVET. Sykt bra damer, de to.

I september dro vi tilbake til Kristiansand og jeg stod på longboard, spiste kokt torsk og leste Knausgård i parken.Jeg var også i Oslo på innflyttingsfesten til Pernille, Sofia og Helene på Grünerløkka.I oktober spiste jeg kongekrabbe for første gang i mitt liv og det var fra da av livretten min.

I november var jeg igjen i Oslo og da var jeg på thanksgivingmiddag hos Sofia, Helene og Pernille. Men først måtte kalkunen tines:Jeg var også på besøk hos Kjersti et steinkast unna og spiste gulrotsuppe og sukkererter og jeg fant ut at jeg hadde webcam på datamaskinen:I desember, som ennå ikke er over,var jeg på harrytur både til Danmark (fra Kristiansand) OG til Sverige (fra Fredrikstad)!!! Jeg hadde også bursdag og fikk sykt mange Francesca Lia Block-bøker <3 <3 <3 Dagen før det var vi på loppis og spiste kanelboller og på vei dit måtte vi over Lundsbroa og utsikten derfra er avbildet her:Sykt fint spør du meg.

Nå er det bare litt igjen av desember og jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal på nyttårsaften. Argh.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det var det året, haha. Sykt fint år :) Skulle ønske jeg gadd å lage kavalkade hvert år i fotoalbumet mitt! Men får liksom aldri gjort sånt lenger

grøten

Nøve sa...

Fint!

sv: Jaa lysfesten i Bergen, den er fantastisk! Og fyrverkeriet i år var helt mindblowing. Åh, elsker fyrverkeri. <3

Luisa sa...

Ser ut som et utrolig kjekt år! Godt nyttår :)

missM sa...

For et flott år du har hatt:) 2010 var fint! Hehe, men må le når du sier, eneste bilde fra den måneden. Selv tar jeg sikkert 200-600bilder pr måned, så jeg har nok å velge mellom ;)

Kathleen sa...

Uææh, det er mange bilder, det! :-O De jeg har her er ikke mine en gang, for jeg har ikke digitalkamera. Jeg har tatt dem fra Facebook bl.a., eller jeg har tatt noen av bildene fra kjæresten min.

Anonym sa...

Er det en tatovering du har bak øret?

Kathleen sa...

Jaaa, og jeg tok den lenge før Helene Rask! :P

Karoline sa...

Fine bilder (og jeg tar også lite bilder så du er ikke alene om den) og så jo ut som et hyggelig år og det er jo bra ;) 2010 var et koselig år, jeg satser på at 2011 blir flotters det og. Godt nyttår!