tirsdag 14. desember 2010

5 på topp norske filmer spør du meg


1. Salmer fra kjøkkenet (2003)
(Sykt fin. Ikke bare en favoritt blant norske filmer, men blant alle filmer!)

2. Lasse & Geir (1976)
(Fordi... den er bare så sykt dårlig at den er gøy!)

3. Bare Bea (2004)
(Jeg har sett den ti ganger minst, den havnet nesten på min liste over 5 på topp-filmer målt etter hvor mange ganger jeg har sett dem.)

4. Reprise (2006)
(Jeg likte denne kjempegodt, men jeg må si at det er en stund siden jeg så den. PS, så handler den om forfattere og Norges peneste dame er med i den. Hvem er det, lurer du kanskje på? Joda, det er Victoria Winge.)

5. Lille frøken Norge (2003)
(Første gang jeg så den var jeg fjorten år eller noe og satt med hjertet i halsen, så skummel var den, men antagelig var det mer det at jeg var en reddhare enn at den var jævlig skummel til barnefilm å være, jeg må innrømme det. Men jeg har altså likevel sett den mer enn én gang.)

Boblere
: Døden på Oslo S (1990), Schpaaa (1998), Jakten på nyresteinen (1996)

Absolutt IKKE på lista: Mannen som elsket Yngve (2008). Fy faen så jævlig kjedelig. Les heller boka, den er gøyere. (Men hvis du først skal lese Tore Renberg vil jeg egentlig heller anbefale Kompani Orheim.)

PS: Ser at halvparten av filmene nevnt nesten kan regnes som guilty pleasures. Hadde det ikke vært for at jeg er så ærlig at jeg roper det ut på bloggen. Anyways, jeg har gjort det før, som dere kan se hvis dere følger linken.

16 kommentarer:

syktsur sa...

Hva med Hawaii, Oslo og Bare skyer beveger stjernene? Det er jo fantastiske norske filmer! Og Engelen slår jo alle disse any day, spør du meg. Tror jeg må se Lasse og Geir. Haha.

Eirin sa...

:O Jeg elsker Mannen som elsket Yngve, og synes ikke noe om filmene på lista di, haha :D

Kathleen sa...

Syktsur aka Sofia: "Bare skyer beveger stjernene" og "Engelen" har jeg ikke sett. Har veldig lyst til å se sistnevnte da. Jeg vurderte å ta med "Hawaii, Oslo", jeg husker jeg syntes den var bra, men jeg husker ingenting av den. Det gjør jeg derimot med alle disse, jeg husker dem godt, så de gjorde obviously mer inntrykk på meg.

Du må serr se "Lasse & Geir". De snakker Oslo-dialekt som bare Karpe Diem snakker Oslo-dialekt nå. Lol. Det er kanskje den teiteste filmen jeg har sett.

syktsur sa...

Jeg skal se om jeg finner den på biblo i dag. Sykt film de må ha der.
du må se de engelen og bare skyer beveger stjernene. de er helt fantastiske.
sjekk forresten http://sykttrash.blogg.no
derav syktsur.

Kathleen sa...

Men det er jo ingenting der!

syktsur sa...

Jo, det er sånn 10 innlegg! du må gå på blogg.no-linken, ikke blogspot. vi droppa blogspot fordi vi vil komme på topplista, hahaha.

Nøve sa...

Mannen som elsket Yngve forandret livet mitt. :O
Bare Bea har jeg sett sykt mange ganger i forhold til hvor mye jeg misliker den. Men den er litt sånn som "jakten på kjærligheten"; jeg ser på det gjennom fingrene og lider og har det gøy på en gang. xD

Kathleen sa...

Hoho, jeg blir skikkelig flau av 'Bare Bea', det er så kleint, men så er det så gøy likevel og jeg tenker alltid at jeg er sykt glad for at jeg er over dét stadiet av livet, puh! :P

line aurora sa...

liker du salmer fra kjøkkenet så liker du nok hjem til jul! den er også regissert av bent hamer. har du sett den? så den på kino på søndag, jeg. hadde en sånn rar klump i hele kroppen i flere minutter etterpå.

bare bea :D :D

line aurora sa...

haha nå ble jeg så opptatt av innlegget at jeg ikke svarte på det jeg tenkte å svare på! men jo, ble sykt kvalme. sjokoladen er litt grusom, så. og så bare klumpa den seg i munnen!

Kathleen sa...

'Hjem til jul' har jeg ikke sett, nei, men nå vet jeg at jeg må se den! Jeg noterer meg det bak øret.

:)

Kathleen sa...

PS, jeg fikk klump i halsen av 'Salmer fra kjøkkenet'. Tror jeg begynte å gråte litt også. Samtidig som jeg ble glad av den også.

Anonym sa...

EGGS!!!

Nadia sa...

oh, filmtips :)

Ingrid sa...

Hahaha, bare bea. Elsker den!! Godt jeg ikke er alene :P

Og du burde virkelig se bare skyer beveger stjernene. den er så fantastisk fin.

Ståle sa...

Har bare sett en av disse - og det er Salmer fra kjøkkenet. herlig film. Helt enig med deg i det :-)