onsdag 15. desember 2010

5 på topp hestefilmer


1. Stuntrytteren (1991)
Org. tittel: Wild Hearts Can't Be Broken
(Denne lånte jeg med meg fra biblioteket hver gang vi var der da jeg var liten. Den er kjempefin. Jeg tror ikke den er så verst for dem som ikke liker hester så godt som meg også.)



2. Sherdil (1999)
Org. tittel: Sherdil
(Denne er svensk og jeg så den flere ganger, men kan ikke huske at jeg noensinne lånte den på video. Muligens gikk den på en svensk tv-kanal, for det hadde vi da jeg var liten. Selv om jeg riktignok ikke var såå liten da denne var ny. Anyways, det er dritlenge siden jeg så den sist, så jeg måtte se på et youtube-klipp nå for å se om det var den filmen jeg trodde det var, og det var det, og hun som har hovedrollen er hun som har hovedrollen i Fucking Åmål. Det har ikke jeg skjønt før nå.)



3. Silkesvarten (1994)
Org. tittel: Black Beauty
(Akkurat som med Stuntrytteren er dette en film jeg også lånte hver gang jeg var på biblioteket da jeg var liten. Muligens har jeg sett denne flere ganger. Jeg kan den utenatt. Hvis dere lurte så har jeg forresten også lest boka av Anne Sewell som den er basert på.)



4. Spirit: Hingsten fra Cimarron (2002)
Org. tittel: Sprit: Stallion of the Cimarron
(Denne så jeg ikke før lenge etter at den kom på kino. Og ja, jeg vet at det er en tegnefilm, men jeg er ekspert på hesteanatomi, og jeg er sykt impressed over hvordan tegnerne har klart å få hestene sine til å faktisk gå, trave, galoppere og generelt bevege seg som ekte hester. Det de gjorde var å dra opp i fjellene og se på de ville mustanghestene før de gikk i gang med tegninga. Åå, det vil jeg óg!!! Anyways, elsker denne filmen til tross for at den er sykt Disney og de synger hvert kvarter.)



5. Zafir (2003)
Org. tittel: Zafir
(Dette er en dansk hestefilm jeg så på kino med ei stallvenninne da den kom. Hesten som har hovedrollen er skikkelig fin. Det er en frieserhest.)

Boblere: En tegneserieversjon av Silkesvarten som ikke en gang finnes på nett, Hidalgo (2004) og Den sorte hingsten (1979) (som faktisk er produsert av Francis F. Coppola!).

Absolutt IKKE med på lista:
Hestehviskeren (1998). Alle digga den da den kom, det forstår jeg ikke, for den var sykt kjedelig.

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Jeg har faktisk ikke sett noen av disse. Hmm. Har veldigveldigveldig lyst til å få sett Spirit da.

Åshild sa...

Åå, jeg husker flere av disse! Stuntrytteren, Silkesvarten, Spirit <3 Så dem i hjel, var skikkelig hestejente som liten ^^

Nøve sa...

Silkesvarten! Husker en VHS med halvveis ødelagt cover som ble lånt et par hundre ganger fra biblioteket, ja. <3

Isabel sa...

Spirit <3

Åh, Spirit! Blir aldri lei av Spirit, gode gamle Spirit <3

Martha sa...

Jeg har ikke sett en eneste hestefilm i mitt liv. Kanskje fordi jeg ikke liker hester.

Lotte sa...

HALLO, hvor er VILLHESTEN???

Kathleen sa...

Ææææ, googla den opp nå, og er ikke sikker på om jeg har sett den?! Kanskje, kanskje ikke. Føler kanskje jeg har sett den, men at jeg var så liten at jeg har glemt den. Hm, kanskje jeg må få tak i den og sjekke ut.

Lotte sa...

Oi! Den ble lånt ganske mange ganger på videosjappa da jeg var ung ;)

Den er sikkert egentlig ikke noe bra, men det var den da.

Anonym sa...

Hestehviskeren er sann da :)

Kathleen sa...

Ja, men det gjør den ikke verken gøy eller bra.