mandag 6. desember 2010

5 på topp filmer målt i antall ganger jeg har sett dem

Dette er en liste over de 5 filmene jeg har sett flest ganger etter alder 15 år. Skulle jeg telt med filmene jeg så da jeg var barn, hadde listen blitt nokså annerledes, da hadde den blitt seende mer ut som noe alá dette. Det er forresten veldig viktig for meg å poengtere at dette ikke er en liste over de filmene jeg synes er best i verden, "bare" de filmene tydeligvis aldri blir lei.

Så, nå er det sagt.

Her kommer listen:1. Girl, Interrupted. Jeg har sett den mange ganger. Jeg har tilogmed sett den én dag og deretter sett den om igjen dagen etter. Første gangen jeg så den var jeg seksten og vi spiste sykt mye godteri og is. Sist gang jeg så den var i forrige uke og da spiste jeg sikkert klementiner.

2. Mean Girls. Lol. Den har jeg sett hundre ganger. Første gang jeg så den var på kino med klassen da vi akkurat hadde begynt på musikk,dans og dramalinja og da syntes jeg den var dritkjedelig og helt forjævlig. Da var jeg femten år. Da jeg ble seksten så jeg den igjen og da hadde jeg tydeligvis modnet motsatt vei, for da var den plutselig dritgøy. Eller kanskje ble jeg litt mindre opptatt av å fremstå som smart og intellektuell, så det gjorde ikke noe å like den. Anyways, sykt gøy film. Og som tilleggsinformasjon må det nevnes at jeg i alderen seksten-sytten år så absolutt alle Lindsay Lohan-filmene som fantes. Nå er det kjempelenge siden jeg har sett noen Lindsay Lohan-film i det hele tatt. Jeg har sikkert ikke sett Mean Girls siden før jeg ble myndig heller, og det må jeg gjøre noe med. Det er jo tidenes gøyeste high school-film nest etter Welcome to the dollhouse. Ja, Mean Girls er så mye bedre enn The Breakfast Club.

3. New York Minute. Hallo, Mary-Kate er jo med i den! Hun har faktisk hovedrollen (seff sammen med Ashley.) Uten å være barn. Jeg digga nemlig ikke MK da hun var kid (og jeg var kid), jeg digga henne ikke før hun var seksten og jeg var femten. Denne filmen eier jeg på DVD et eller annet sted, hvor vet jeg ikke, for det er så lenge siden jeg så den sist. Det skjønner heller ikke, jeg må se denne igjen asap!

4. Me and You and Everyone We Know. Denne filmen havnet vi tilfeldig på da Sofia og jeg var seksten fordi vi var medlem av Kinosonen og fikk gratisbilletter til førpremierer hele tiden. Vi var på kino hele tiden føles det ut som. Vi kjøpte smøgodt på Esso-stasjonen ved siden av for det var mye billigere der enn på kinoen. Skjønner likevel ikke at vi hadde særlig råd til dette. Anyways, vi så denne og jeg har siden sett den femti ganger. Dette er også, i likhet med Girl, Interrupted, en film jeg kan se de ene dagen og deretter dagen etterpå, uten at det kjeder meg. Jeg oppdager nye ting i denne filmen hele tiden. Jeg kan huske at etter å ha sett denne filmen første gang, på kinoen altså, var jeg skikkelig glad, og jeg blir fortsatt glad av å se denne filmen. Den er helt fantastisk. ))<--->(( forever.

5. Goodbye Lenin! Jeg elsker denne filmen, den er så fin og den er tysk og tysk er så fint og Daniel Brühl er også fin, men kanskje litt mest søt, og Yann Tiersen har lagd filmmusikken og ja, det er han samme som lagde filmmusikken til Den fabelaktige Amelié fra Montmartre.

Filmer som nesten havnet på listen: Den fabelaktige Amelié fra Montmartre, Virgin Suicides, Lolita (Adrian Lynes versjon), Eyes Wide Shut, Paris Je t'aime, Bare Bea, Fucking Åmål, Ringenes Herre-filmene, Spirit.

Filmer jeg trodde jeg kom til å se utallige ganger, men som allerede den andre gangen kjedet meg slik at det aldri ble noe av forholdet:
Duften av grønn papaya om morgenen, Lost in Translation.

8 kommentarer:

Nøve sa...

Ååå, fint innlegg, jeg får lyst til å herme. Men vi har litt ulik smak tror jeg (akkurat som med twist, haha) for jeg elsker Lost in Translation. Og neei ikke bare fordi det er Tokyo. Men så har jeg bare sett en av de fem du nevner, og det er Mean Girls og jeg var 14 og jeg tror jeg synest den var gøy.

Kathleen sa...

Å, men jeg synes 'Lost in Tranlation' er kjempebra! Jeg elsket den skikkelig første gang jeg så den, men det var tydeligvis nok, for andre gangen jeg så den merka jeg at jeg kjedet meg litt, jeg trengte liksom ikke se den igjen. Du må se alle de andre jeg har nevnt her!!! Anbefalings! Eller, kanskje ikke 'New York Minute', den elsker jeg bare fordi MK er med + jeg så den så mye da jeg var 16 og det er gode minner.

Amanda sa...

New York Minute og Mean Girls er vel de eneste på listen din som jeg kan huske å ha sett. Men jeg har sett flere av de som nesten kom med på listen. Mean Girls er en favoritt, den er som du sier sykt morsom. I likhet med deg hadde jeg en periode hvor jeg så ganske mange filmer med Lindsay Lohan, også kjempelenge siden nå.

Little Miss Sunshine sa...

Oi, så artig innlegg! Jeg ser ALLE filmer mange ganger, så noe slikt hadde vært vanskelig å skrive for meg.

Anonym sa...

så gøy innlegg! Jeg er veldig dårlig på å se filmer om igjen faktisk. Føler det er så mangen nye jeg bør se istedenfor. Men ringenes herre har jeg sett 4-5 ganger, og det er like gøy hver gang. Det syns jeg er ganske godt gjort. Ellers er det en god del norske filmer jeg har sett omigjen - elling, den som frykter ulver, united, hawaii, oslo. De skuffer ikke andre gangen heller syns jeg. Jeg liker norsk film ekstra godt, vet ikke hvorfor.

:)

Anonym sa...

Unnskyld, Lindasy Lohan!

Kathleen sa...

Lindsay <3 <3 <3

Eirin sa...

Girl, interrupted er en av mine favoritter og.