lørdag 1. juni 2013

Tidevann

Søndag. Tygger lakrispastiller og leser om Hermann Broch. Noterer meg ned at jeg en gang må lese Vergils død. Slår fast at jeg selv er et modernistmenneske ut av min trang til å systematisere og leve etter strenge vaner, mens A er et post-modernistisk menneske siden han ligger i senga til elleve og synes det er helt okei.

Mandag. Er blakk, roter rundt i hyllene på kjøkkenet for å se hva vi kan spise i dag. Finner hermetikkbokser med vannkastanjer, bambusskudd og sjampinjong. En pose First Price-gulrøtter i kjøleskapet. Bestemmer meg for å lage wok med en dæsj kecap manis. Begynner å lage maten nøyaktig klokken fem.

Tirsdag. Røyker den siste sigaretten og leser ferdig andre del av Hermann Brochs Søvngjengerne

Onsdag. Diskuterer fremtidsplaner på kjøkkenet. T sier han skal ta master i Texas og jeg sier jeg elsker Texas. Det er så fint der, sier jeg. Hva skal du gjøre? spør han meg. Jeg vet ikke helt, sier jeg. Lurer på om jeg er et modernistmenneske likevel. Kanskje jeg skal dét, kanskje jeg skal det andre. 

Torsdag. Går på et litteraturarrangement og sovner nesten under høytopplesningen. V dytter forsiktig i skulderen min, jeg kjenner henne gjennom dongerijakka, kroppskontakt. Begynner å tenke på Sandra og Doris i Den amerikanska flickan. Syster Natt og Syster Dag. 

Fredag. Enda en uke. Jeg kjøper en flaske hvitvin, den billigst mulig tørreste, østerrisk, grüner veltliner. Dusjer og tar på rene, svarte klær, tør ikke pynte meg for mye i tilfelle neon skulle kommentere det, kjenner det er den litt samme skrekken som når man dukket opp med nye sko på barneskolen, nye sko var skikkelig big deal, det var stas, men litt flaut når folk komplimenterte dem. Går på vorspiel hos S og T. T har kjøpt blomster til S i dag, hvite og rosa, fordi han selv liker hvit og rosa, fordi S liker hvit og rosa spesielt godt (det tror jeg ikke), eller tok han bare en bukett han så?

Lørdag. Står opp tidlig og sykler til en kafé og bestiller en stor kopp med dagens. Leser avisen som ligger der, Bergens Tiende, deretter Brochs tredje del av Søvngjengerne, men får ikke med meg like mye som jeg leser fordi rastløsheten maser på meg, sier at jeg burde gjøre noe annet, men hva da, her sitter jeg jo og leser og det er ikke noe annet jeg vil, hva skulle det være.

4 kommentarer:

Dez sa...

Da jeg leste innlegget ditt, fikk jeg følelsen av å lese en litt annerledes bok - likte stilen!

Dersom du ikke allerede er forfatter, har du etter min mening "the power in your pen" : )

Riktig god søndag til deg!

Kathleen sa...

Hehe, takk! Riktig god søndag, selv!

:)

Maja sa...

Livets evige pine. At man alltid burde gjøre noe annet. (Fin tekst.)

Anonym sa...

leste så mange bøker før. nå har jeg knapt konsentrasjon til å følge med på Game of Thrones. for eksempel.