lørdag 22. juni 2013

Mursteiner

Jeg ble utfordret av Tine til å komme opp med de fem tykkeste bøkene jeg har lest. Jeg måtte tenke litt på den. Lenge trodde jeg at Dante definitivt kom til å være på listen, men ved hjelp av informasjon på bokelskere.no fant jeg ut at Den guddommelige komedie måtte vike plassen for disse:

1. BAGDAD INDIGO av Geir Angell Øygarden
2. MIN KAMP 6 av Karl-Ove  Knausgård
3. RINGENES HERRE av J.R.R. Tolkien
4. FORBRYTELSE OG STRAFF av Fjodor Dostojevskij
5. TROLLDOMSFJELLET av Thomas Mann

Kanskje trodde jeg at Den guddommelige komedie ville havne på listen fordi det var vanskeligere å komme seg gjennom den enn alle disse nevnte verkene?

Ting jeg legger merke til ved listen er at tre av disse verkene har jeg lest relativt nylig. Bagdad Indigo, Min kamp 6 og Trolldomsfjellet har jeg alle sammen lest i år. Og de to andre, både Ringenes Herre og Forbrytelse og straff, har jeg lest mer enn én gang. Tenk på alle de andre bøkene jeg kunne lest i stedet for å igjenlese to så massive bøker! Neida. Mye heller dét enn å lese en tykk bok som ikke gir meg noe særlig, som f.eks. Min kamp 6, herregud, for en kjedelig bok.

Boblere: 
Hundre års ensomhet av Gabriel Garcia Marquez, Den guddommelige komedie av Dante, Mandarinene av Simone de Beauvoir, Beatles av Lars Saabye Christensen, Ringeren i Notre-Dame av Victor Hugo, Kafka på stranden av Haruki Murakami, Samlede dikt av Andre Bjerké.

Tykk bok som ikke nådde opp til listeplass, men som definitivt føltes som den tykkeste:
Buzz Aldrin , hvor ble det av deg i alt mylderet? av Johan Harstad. Over sekshundre sider om at det er helt ok å ikke være best i alt. Et budskap som gjentas i annenhver setning. Gah.

5 kommentarer:

Tine sa...

Så kjekt at du ble med på utfordringen! Fin liste du har, tror jammen jeg skal lese Forbrytelse og straff på nytt jeg også :)
Ha en super lørdag!

Anita Ness sa...

Ah, som jeg oppdager glemte bøker stadig vekk i denne utfordringen..
Mandarinene har jeg jo lest- og den er tykk, Må sjekke sidetall, kanskje jeg må rokkere på listen min.
Ringenes herre har jeg da lest, og MinKamp6 er på vent i hylla..Det er også Forbrytelse og straff.

Anita Ness sa...

Den norske bokklubens versjon av Mandarinene er det eneste jeg fant på nett- og den er på 650 sider. Min utgave vet jeg ikke..den står i hylla i Trondheim. men er den 650 sider, så går den akkurat under nr fem på lista mi, som er Nattens skygge av Deborah Harkness..

Floka sa...

Ikke lest Heimdal, California enda?

Kathleen sa...

Nei, gruer meg nettopp fordi den er så tykk! Ikke bare psykisk, men også av praktiske årsaker, hvordan skal jeg få drasset rundt på den?