tirsdag 2. juni 2015

Bøkene jeg leste i mai + ønske om tips til østeuropeisk litteraturI mai hadde jeg en haug med eksamener, og lesemåneden ble derfor så som så. Leste én tjukk roman og ellers sakprosa som var jobb. Men nå holder jeg på å lage en slags leseliste over hva jeg skal lese i sommer. Jeg skal forøvrig reise fra Pristina, Kosovo gjennom Albania og Makedonia og ende opp i Athen, Hellas i sommer, og kunne derfor tenke meg å lese litteratur fra nevnte områder. Tips mottas med takk!


PROSA

1. UTE AV VERDEN av Karl Ove Knausgård


SAKPROSA
2. EGYPT - REVOLUSJON I FARAOENES LAND av Torunn Berge

3. DA HIMMELEN FALT av Nazish Khan

---

DEN BESTE BOKA
Ute av verden, selv om det var litt merkelig å lese den etter å ha lest Min kamp. Det var som om denne boka bare var en forberedelse/skisse til noe større, som jeg allerede har lest. 

DEN KJIPESTE BOKA
Da himmelen falt var den svakeste boka, men slettes ikke en dårlig bok. 

4 kommentarer:

Tine sa...

Jeg leste de to første bøkene i Knausgård sin serie, men ga meg der, det ble for navlebeskuende. For en herlig tur du skal på! Vi har ved flere anledninger kjørt på biltur øst i Europa, og det er veldig spennende å se disse landene utenfor storbyene. Kanskje disse bøkene kan være noe for deg? http://tinesundal.blogspot.com/2015/04/katten-min-jugoslavia-av-pajtim.html
http://tinesundal.blogspot.no/2015/04/esther-kanskje-av-katja-petrowskaja.html

Kathleen sa...

Jeg synes Min kamp er et helt fantastisk verk. (Og når jeg sier Min kamp, så mener jeg selvsagt alle delene).

Liridona sa...

Ææ, synd jeg ikke så dette innlegget før du dro, ellers hadde jeg anbefalt Ismail Kadare, hvis ikke har lest ham allerede.

Kathleen sa...

Han fikk jeg faktisk anbefalt av noen andre, men jeg rakk ikke å lese noe før jeg dro. Jeg har uansett fått det på leselista! :)