onsdag 21. desember 2011

Livet og litteraturen totusenogelleve 2/4


APRIL

April er måneden jeg sletter meg fra Facebook fordi jeg ikke orker å tenke at alle andre lever bedre liv enn meg (selv om jeg vet at det er en dum tanke), drar til Oslo og griller for første gang i år. Laks og potetsalat. Jeg tar trikken fra Grünerløkka til Majorstuen for å spise indisk(!) og havner på en fest med en masse attenåringer hvor jeg røyker sigg på kjøkkenet og snakker om Kaisers Orchestra. Jeg kjøper gamle Vinduet-magasiner på Lucky Eddies og ser Vågsbygd Handy på Parkteateret. Jeg forelsker meg i Munch og tar toget videre til hytta, hvor jeg skriver min første akademiske oppgave og leser ferdig Haruki Murakamis Trekkoppfuglen. Vi drikker påskemust og spiser kanelbullar i Sverige. Jeg ser Vågsbygd Handy én gang til i Stavanger i slutten av måneden, hvor sommeren allerede er ankommet. Jeg får gnagsår i de nye conversene der jeg vandrer langs trehusbebyggelsen, henger på Bøker & Børst og jeg drikker hundre rom & cola. Den fremmede av Albert Camus, Vilhelms værelse av Tove Ditlevsen, Innsirkling av Carl Frode Tiller og Haruki & jeg av Nils-Øivind Haagensen må alle konkurrere om å bli månedens beste bok. Månedens verste bok er derimot mye lettere å kåre: det er Johan Harstads Buzz Aldrin, hvor ble deg i alt mylderet?

cooljdhdhd

kjkjkjkjj


MAI

I mai drar vi på roadtrip til Tvedestrand og alle bokantikvariatene, jeg slutter å sminke meg fordi jeg får for meg at det er altfor trivielt å bruke tid på sånt, jeg drømmer om jacarandatrær og California og vi drar på tur til Bergen for å gå de syv fjell. På hjemveien til Kristiansand kjører vi over Hardanger (verdens vakreste sted) og på en ferje hører vi på fine dialekter mens vi spiser sveler og leser avisen og Heidi Lindes Nu, jävlar! Den beste boka jeg leser i mai er Hamsuns Mysterier. Den dårligste boka jeg leser i mai er Sov eller snakk om kjærlighet av Bjørn Esben Almaas.
JUNI
I begynnelsen av juni drar jeg til Oslo igjen og der er det så varmt at jeg bare har på meg en bomullskjole. Jeg ser Vågsbygd Handy atter en gang på Musikkfest og går på eksamensutstillingen til prosjektskolen. Helgen etter drar jeg til Paris alene og skriver og røyker i hver eneste park. Jeg skriver og skriver og skriver og leser i Kazuo Ishiguros Never let me go. Jeg besøker Versailles og later som jeg er med i Sofia Coppolas Marie Antoinette. Jeg spiser is, drikker rødvin fra 1990 og sitter på trappen utenfor Sacre Coeur. Jeg skriver og ser på bilder av Monet. Jeg prøver å snakke fransk, men blir sittende å høre i stedet. Når jeg drar hjem bestemmer jeg meg for å alltid reise alene. Men det er ikke sant, for senere i juni tar kjæresten min og jeg toget til København. Jeg leser Necklace of Kisses for andre gang i år og leser Francesca Lia Blocks dikt forty-five thoughts for my daughter and my virtual daughters fem ganger hver dag etter at jeg leser det for første gang i diktsamlingen How to (Un)Cage a Girl. Den beste romanen jeg leser er Døden & Co av Lukas Moodysson (det er da jeg virkelig forelsker meg i ham) og Wives & Lovers av Richard Bausch som jeg kjøper på Shakespeare & Co i Paris er den dårligste boken jeg leser. I slutten av juni drar jeg til Indonesia. Hjemme i Norge er jeg å finne i Hove-boka til Flamme Forlag: Var du der for musikken.

5 kommentarer:

Marlou sa...

jeg fikk akutt Stavanger-savn, bare av å lese "bøker & børst".

og så liker jeg at det virker som om du bare tar tog eller bil når du går ut og reiser. fint.

Ena sa...

Jeg husker jeg begynte på Buzz da jeg var 17 eller noe,men ikke orket å fullføre..den er faktisk "forsatt" like kjedelig?

random sitat som fikk meg til å tenke på deg, selv om han som sier det ikke er tidenes fyr, akkurat:

http://cheesecakecraving.tumblr.com/post/13942197350/mirzadeh-allofspace-alelopezg-robert

Kathleen sa...

Buzz Aldrin er dritkjedelig, den kverner om det samme om og om igjen. Og hovedpersonen er sykt loser.

Marlou, nei, jeg tar aldri fly innenlands. Faktisk tar jeg aldri fly innenfor Scandinavia. Det er bare tullball. Ikke bare er det mer miljøvennlig, men også mye mye koseligere å ta tog/buss/bil. Fly er noe av det mest stressende som finns, synes jeg.

Kathleen sa...

PS Ena, jeg burde sende den linken til Ea.

Ena sa...

Ja, det burde du :) Ea er sikkert enig,innerst inne. Også kan du late som noen andre enn han skuespilleren sa det..:P

Flott,da leser jeg ikke den boken. Jævla loser hovedperson. Hahah:)