tirsdag 19. oktober 2010

5 på topp x 2

DE 5 LANDENE JEG ALDRI HAR VÆRT I FØR SOM JEG HAR MEST LYST TIL Å BESØKE

1. Iran.
(Skyldes at jeg må telle på to hender antall perler av noen skjønnlitterære bøker om Iran, eller som er skrevet av en iransk forfatter, jeg har lest.)

2. Bosnia.

3. Japan.

4. Antarktis.
(Dette er en hel verdensdel, vet det, og bestående av flere land, men jeg regner det som et land. Hvor forskjellig er det fra et sted til et annet der borte, liksom? Bare snø og is så langt øyet kan se. Og pingviner.)

5. Tyrkia (Istanbul).

Boblende rett under: Island (vulkaner og islandshester!), Arktis (samme som Antarktis - bare med isbjørner istedenfor pingviner), Marokko, USA (det verste er at jeg har mer lyst til å dra til Los Angeles enn New York, åååå, og Alaska - seff!).

DE 5 LANDENE JEG ALLEREDE HAR VÆRT I SOM JEG HAR MEST LYST TIL Å BESØKE IGJEN


1. Indonesia.
(Jeg har ikke vært der siden jeg gikk i 4.klasse! :-O)

2. Sveits.
(Det vakreste landet i verden - og de har ikke en gang noen kystlinje.)

3. Tyskland.
(Jeg vil alltid til Tyskland.)

4. Russland.
(Fordi det at min søster og jeg vasset ut i Grense Jakobselv der oppe i nord, ut til det dypeste, der hvor grensen mellom Norge og Russland er, ikke tells. Jeg vil til Moskva, til St. Petersburg, jeg vil se landet til Nabokov, Tsjekhov, Tolstoj, Sjisjkin og Dostojevskij, jeg vil sjekke om alle kvinnene i dette landet er supermodeller, jeg vil ta den transsibirske banen, jeg vil til Sibir og se en sibirsk tiger ute i ødemarka, jeg vil spise russik borsj og drikke vodka som er så god at man kan drikke den bar.)

5. Finland.
(Hallo, jeg har ikke vært i Mummidalen.)

Boblende rett under: Frankrike, Danmark (samme som Tyskland; alltid.), Tjekkia, Slovenia, Belgia.

6 kommentarer:

Isabel sa...

Ååå, eg vil og reise meir! Eg har vore i heile Skandinavia og England. That's it! Eg har tenkt å søkje på universitet i Tyskland, då, så kanskje får eg sett ikkje berre Tyskland, men óg nokre av nabolanda, som typ Sveits, Frankrike, Østerrike, osv..?? Og eg skal til Malta i mars, og eg vil så gjerne til Chile og eit eller anna land i Afrika, t.d Kenya eller Sør-Afrika, og Italia... Island også, og Russland hadde vore ein draum å besøke!

Mia Birgitte sa...

Tyrkia er sikkert veldig fint om man unngår de store charterstedene (jeg og familien var i Side utenfor Antalya - ikke det fineste stedet jeg har vært)

Russland har jeg også kjempelyst til å dra til! Jeg er delvis russisk (oldefar var av russisk kongelig slekt og måtte rømme til Norge), så det er en drøm å dra dit. Da har jeg mest lyst til å se St. Petersburg. :-)


Og USA er en must-have opplevelse! Var der da jeg var 14 (i Minneapolis og Fargo) og det var storslagent!

Kathleen sa...

Mia Birgitte: Ja, det er jo derfor jeg skal til Istanbul og ikke noen andre steder i Tyrkia. Der selger de krydder i vakuumposer uten noen skrift om hva det er. Og sikkert masse forskjellige oliven i løsvekt også. Jeg tror de har sykt fine markeder der!

Isabel: Hvis man er i Tyskland er jo det et godt utgangspunkt! Man er jo midt i Europa. Tenk på alle landene som grenser til Tyskland! Det er jo sånn jeg har vært i så mange land: vi har reist med bil ned til Tyskland flere somre og derfra besøkt alle nabolandene.

Isabel sa...

Ja, Tyskland er eit glimrande utgongspunkt : D

Anonym sa...

jeg kan anbefale Finland, i alle fall. jeg er litt forelska i Finland. det bare ER noe med det landet. en viss je ne sais quoi.

Emma says style, love & rock and roll. sa...

mitt mål är att någon gång åka till ryssland. det vore ballt!