torsdag 7. oktober 2010

Verdens beste suppe!

Senere i dag drar jeg på hyttetur, så det blir deffo ingen blogginnlegg før neste uke. I mens kan dere lage verdens beste suppe (tidligere nevnt her og her) og bli så godmette at dere såvidt orker å ta en tur ute for å puste inn en av verdens beste lukter (lukten av høst!), for så å gå inn igjen og drikke kakao med krem, nam nam! Høres ikke det fint ut? Joooo!

Her kommer oppskriften:

VERDENS BESTE SUPPE (SOM ER EN KREMET GULROTSUPPE)

Ingredienser:
1,3 kg gulrøtter, i 1 cm store terninger
1 stor løk, hakket
2 ss vegetabilsk olje (olivenolje will do it)
2 fedd hvitløk, finhakket (eller mer hvis du sykt digger hvitløk)
1 ss karripulver (gjerne indonesisk karripulver)
1/2 ts salt
en dæsj pepper
750 ml grønnsakskraft
375 g kokosmelk

1 ts lønnesirup

Stek gulrøttene og løken i olje i en stor gryte på medium varme helt til løken blir brunaktig, dvs. i 7-10 minutter. Rør rundt nå og da. Ta oppi hvitløk, karri, salt og pepper og la det surre i ett minutt til. Hell oppi buljongen, sett på lokk og og kok opp. Senk deretter varmen og la det som snart blir verdens beste suppe stå og småkoke i 10-12 minutter til gulrøttene er myke.

Så venter vi litt og du kan kanskje lese noen avsnitt i en bok.

Når de 10-12 minuttene har gått, hell kokosmelken oppi gryta og senk varmen. Så skrur du av varmen og bruker en stavmikser og mikser hele greia sånn at suppen blir kremete. Hvis du liker tyggebiter veldig godt kan du mikse bare halvparten av suppa, sånn at den blir 50/50 kremete og bitete. Jeg synes den er best når den er helt kremete. Anyways, så tar du oppi lønnesirupen og serverer suppa, for denne oppskriften er nok til ca. 3-4 personer, no way om du kan spise alt dette alene, den er faktisk sykt mettende.

Også spiser dere den og er glade alle sammen, fordi det er verdens beste suppe, ja, jeg synes den er bedre enn pizza! Mmm-hm. God appetitt!

10 kommentarer:

Merete sa...

Kathleen? Hehe vet ikke om du husker meg, men vi var brevvenner for mange mange år siden. Kjente deg tilfeldigvis igjen etter du kommenterte ett innlegg på bloggen min :)
Har du det bra? =D

vilde sa...

Hvor mye kokosmelk?

Kathleen sa...

Æææææ, har dette innlegget stått her så lenge uten at jeg har sett at kokosmelk mangler. Det betyr at ingen har lagd den, lol. Men nå har jeg putta kokosmelk inn i oppskriften og den er sykt god altså!

vilde sa...

Takk frøken:)
Jeg lagret denne siden til en senere anledning. Har blitt litt gæærn på matlaging, leser nesten bare matblogger og alt som høres godt ut lagrer jeg og putter i en tjukk tjukk mappe på skrivebordet mitt!
Gleder meg til å prøve denne i romjula en gang!

Kathleen sa...

Det er motsatt av meg, jeg har blitt pisslei av å stå på kjøkkenet:P Nå gidder jeg ikke lage mer mat, vi bare slenger noe Findus-fisk i stekepanna og koker poteter. Eller spiser brødkiver. For tiden. Men nå er det jo jul, så nå slipper jeg å lage mat på leeenge, kanskje ikke før neste år, for jeg skal bare spise mat hos andre. Thank god!

Stjernekast sa...

Jeg har tenkt kjeeempe lenge at jeg skulle prøve å lage denne og da jeg endelig fikk fingeren ut av rumpa fant jeg ut at jeg ikke hadde en stor nok kjele. Da dro jeg fra matbutikk til matbutikk, ganske bestemt, og så etter en kjele, men nei. Fant ingen som var stor nok de kvelden. Så en gang til er suppen satt på vent. Jeg presterte å legge fra meg husnøklene i en av hyllene over kjelene på Bunnpris også, så da jeg kom hjem måtte jeg snu igjen og lete i hyller og frysedisker på tre matbutikker...Typisk meg. Det jeg lurer på da, til jeg har skaffet meg riktig kjøkkenutstyr er: Hvordan lager du grønnsakskraften? Bruker du slike terninger, og hvor mange bruker du i 7, 5 dl? Jeg tenker med mer enn en blir det for sterkt..

Kathleen sa...

Jeg bruker bare en terning på alt vannet i denne suppa. Jeg er veldig lat. Men en gang lagde jeg kraft fra scratch! Det er opptil deg! ;)

Stine Bendiksen sa...

Supergod suppe! Etter tips fra Heidi (stjernekast) så har jeg laget suppa her hele to ganger! Jeg har ikke fulgt den slavisk da, for jeg mangler alltid hvitløk, og lønnesirup hadde jeg heller ikke... Men neste gang, da skal det testes ut med både hvitløk og sirup!

Jeg liker ikke å lage mat, noe som er en skam da jeg er vegetarianer, men har i det siste blitt hekta på supper av alle slag. Endelig har jeg noe å bruke food prosessoren jeg fikk av mormor for 100 år siden til også!

Kathleen sa...

Så bra! Og takk for kommentaren! Jeg har også lagd den mange ganger uten sirup, synes selv det går bra!

Kathleen sa...

Fint å kunne hjelpe til med tips til vegetarisk kost, forresten! :) Og jeg hadde også en suppeperiode en gang, vet hvordan det er!