tirsdag 28. oktober 2008

Kristiansand - Trondheim

Grytidlig førstkommende torsdag morgen setter jeg meg på toget til Trondheim, hvor jeg ankommer over 12 timer og 3 togbytter senere. "At du gidder", tenker noen, "hvorfor ikke fly?". Jeg kan være så edel og si at jeg gjør det for miljøets skyld. Noen ganger er det det jeg sier til folk, men det er ikke sannheten. Ikke først og fremst. Greit nok at det er billig også (-Men til Trondheim da?, -Hundreognittini kroner, -Men til Stavanger da? -Jo, det koster ógså hundreognittini kroner.), men det er ikke det heller.

Jeg liker nemlig selve reisen. Å sitte 12 timer på buss eller tog gjør meg slettes ingenting. Jeg elsker det faktisk! Det er så digg å bare sitte der med god matpakke (mine matpakker er fantastiske, om jeg må få si det selv), lesetoff i forskjellige vanskelighetsgrader (blader og bøker), skrive ting (brev, dagbok, whatevvs), høre på musikk, tenke, ikke tenke, bare se ut. Jeg slapper av når jeg reiser med buss eller tog. Også blir jeg ekstra glad når jeg endelig er kommet frem.

Tidssparingen av å reise med fly fatter jeg alldeles ikke. Den veier ikke opp for hvor stressende flyplasser er. Jeg blir helt gal av flyplasser. Innsjekking og køer. Nivået på hvor stressende det er overgår selv kjøpesentre. Masse støy. Og man er jo ikke fremme når du hopper av flyet heller. Først må du vente på bagasjen, deretter drasse den med ut. Da er det enten å avtale med noen som kan hente deg, ta taxi eller ta bussen.

Og nei, det er ikke noen kamuflasjeforklaring på at jeg egentlig er dødsredd for å fly, for det er jeg ikke. Jeg synes take-off er riktig så gøy. Tivoli-gøy.

Å, og en jævla kjip ting til med å fly: propper i ørene. Det er vooondt!

6 kommentarer:

Julie sa...

Om det bare hadde vært så fint at det gikk toglinje videre nordover fra bodø hadde jeg nok reist med tog oftere. Men buss i fem timer etter flere timer på tog er ikke like artig. Hvis det bare hadde vært tog var det en annen sak...

Om bare tyskerne hadde blitt har noen år til...
Jeg kødder!

Anonym sa...

Fortsatte du på musikklinja då?

Ja..du har rett i at det er best å vera
saman med andre når ein har ein dårleg dag.

Anonym sa...

Takk for kommentaren :)

Stine sa...

Jeg skjønner hva du mener! Det er en egen sjarm ved å ta tog og buss etc. Dessuten er komforten mye bedre enn de supertrange norwegian-flyene som skal stable flest mulig passasjerer både i lengden og høyden. Bra innlegg!

Kathleen sa...

Stine: ja, det er sant! Det glemte jeg! Noen av bussene, riktignok, er tydeligvis lagd for en god del kortere mennensker enn meg. Men jeg har funnet ut hvilket busselskap som har de setene, så jeg bruker et annet.

Anonym sa...

Begynte du å jobbe etterpå då?
..eg vurderar å slutte no til jul,
og kanskje berre gå over til å ha almennfag.