onsdag 8. oktober 2008

Knokler og dikt


Jeg prøver å være flink jente og lese på fagene jeg skal ha privatisteksamen i. Det er bare det at leser jeg noe som er interessant, men ganske ubetydelig i forhold til pensum, blir jeg distrahert av det. F.eks. i gymteorien skulle jeg lese kort om hvordan skjelettet og musklene funker før jeg skulle fortsette til neste kapittel om "hvordan trene disse musklene best mulig". Istedet begynner jeg å slå opp andre bøker med mer fakta om menneskekroppen og ender opp med å lese om benskjørhet. Et annet eksempel på distraksjon er at jeg leser om en dikter og har et av diktene hennes fremme. Meningen er at jeg skal fortsette forberedelsen til eksamen ved å tolke og analysere det. Istedenfor tenker jeg "Å, det var et fint dikt, jeg må lese flere dikt av henne". Dermed blir jeg sittende og lese tusenvis av dikt som ikke er på leselista. Jeg får en større kjennskap til dikteren, men på en annen måte enn jeg burde.

I tillegg er det ofte sånn at når jeg leser noe, bare spør jeg enda mer. Hvorfor? Hvordan? Hvilke? Når? Det har egentlig ikke så stor betydning å få svar på spørsmålene jeg stiller, for det er bare trivia og jeg kommer neppe til å få spørsmål om det på eksamen uansett, men jeg vil vite det. Så jeg bruker tid på å slå det opp.

Alt dette her gjør at jeg kommer meg gjennom pensum mye treigere enn planlagt.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg tror det bare betyr at du er en intressert, entusiastisk elev. Selv om det fungerer distraherende før privatisteksamen, kommer det bare til å være til hjelp ved høyere utdannelse (c:

NB: Du kan få flere kommentarer ved å tillate anonyme og folk med navn/nettadresse å kommentere.

- Virrvarr

Kathleen sa...

Oi! Det visste jeg ikke at jeg ikke tillot! Også jeg som tenkte at ingen gadd å kommentere, men så var det bare det :-/ Så takk for tipset! :-D

Carita sa...

Ja... du kommer til å bli en student som lærerene elsker! ;)

Heldiggrisen! Jeg er mye mer av typen som leser det jeg leser og tar det som det er. Dermed utrolig slitsomt å være student som alle forventer at skal spørre og grave og være utrolig interessert hele tiden.

Maria Amelie sa...

Men det er jo kjempebra egenskap! Du lærer og tenker utenfor boksen, og tilegner deg masse kunnskap som du kommer til å huske:-)