torsdag 2. oktober 2008

For lav myndighetsalder?

På msn.no så jeg denne nyheten:
Skifter navn og gifter seg på Facebook

Altså, 17 år gammel jente skal bytte navn og gifte seg med en ukjent person den dagen hun fyller 18 for å protestere mot en, etter hennes mening, altfor lav myndighetsalder. Hun er tydeligvis oppegående nok til å faktisk gjøre det på "kødd" som en ironisk protest, og viser ikke det at en 18-åring har vett? Det er vel ikke så mange norske 18-åringer som er så dumme at de gifter seg i den alderen? Og hvis de gjør det, kan de ikke bare likegreit ha det så godt? Giftemål er jo uansett en helt absurd greie uavhengig om man er 18 eller 48.

For ikke å snakke om navnebytte. Hvor mange 18-åringer skifter navn til Bunny Føkk e.l., bare fordi de kan?

Nåja, det kan jo hende hun bare kødder, men poenget er at jeg har hørt flere synes at myndighetsalderen er lav.

Det jeg stusser på er det faktum at vi har noe vi skulle ha sagt når det gjelder hvem som skal få styre landet vi bor i, enda det er minimalt med skatt 18- og 19-åringer betaler til staten, mens brennevin må vi vente til vi blir 20-åringer med å kjøpe. Nå er ikke FrP closest til hjertet mitt, jeg klarer å se lengre enn "sprit til alle!"-politikk, jeg ville bare si at det er litt absurd, er det ikke?

Jeg husker ikke hvilke partier det var som ville at 16-åringer skulle ha stemmerett, det er det samme i grunnen, men altså: dårlig idé. Jeg mente masse tull da jeg var 16 år som jeg aldri ville ha ment nå. Apropos 16 år, er det ikke så at man kan få tillatelse til å gifte seg da, selv om man er under myndighetsalder? Med tillatelse fra foresatte og fylkesmannen? Det viser jo at foresatte, som da må være godt over 18 år, er like mye idioter, for hva er en god grunn til at en 16-åring skal gifte seg? Jeg klarer bare ikke å komme opp med noe, fortell meg det du hvis du kan.

Jeg synes altså at denne Cathrine Lislerud (snart Bunny Føkk?), hvis hun er seriøs da, riktignok, undervurderer 18-åringer. Greit, jeg er 19, jeg er ikke så mye eldre selv, klart jeg må forsvare min egen alder. Fordi jeg synes ikke at vi er så uvitende. Jeg er ikke fornuften selv, men jeg vet at man skal tenke seg om før man bytter navn og jeg vet at halvparten av alle ekteskap rakner anyways.

Men det jeg gjerne ville ha endret på, er aldersgrensen på å ta billappen, flytt den opp til fylte 25 år! Ok, kanskje det var litt drøyt, la oss si 20 år da. PS: Jeg er seriøs.

3 kommentarer:

metallicatrollet sa...

Synes 18 er greit, for det har vært sånn lenge, og det er greit i forhold til i mange andre land, der det er barnebruder etc. Hehe. Du skjønner. Å skulle gifte seg i en alder av 16-18 år ser jeg heller ikke poenget med, hvis man vil gifte seg da, så ok, forlov seg, planlegg osv, se om det er like aktuelt om noen år. Skjønner virkelig ikke stresset. :)

Fin blogg, og god bedring. :)

Emilie sa...

"Giftemål er jo uansett en helt absurd greie uavhengig om man er 18 eller 48." Jeg syns giftemål er en fin ting jeg :)

Kathleen sa...

Jeg synes ekteskap strider mot naturen, hvis du skjønner hva jeg mener. Dessuten, hvis kjærligheten er så sterk, hvorfor skal man signere under på en kontrakt om at den skal vare?
Hilsen kyniker

metallicatrollet: takk for god bedringsønsker :)