tirsdag 12. april 2011

De 5 siste bøkene bøkene jeg kjøpte

1. STORE STYGGE DIKT av Ruth Lillegraven
Denne fant jeg på bibliotekets bruktsalg - enda denne ikke er brukt i det hele tatt. Helt ny er den, ikke noe biblioteksmerke, ikke noe biblioteksomslag. Jeg har lest den før, men kunne simpelthen ikke la den ligge, så jeg punget ut 5 kr for å ta den med meg hjem likevel. Snart er det noen jeg kjenner som får eie denne fine boka.

2. S.C.U.M. MANIFESTO av Valerie Solanas
Jeg leste Sara Stridsbergs Drömfakulteten for en liten tid tilbake, og hovedpersonen hennes heter Valerie Solanas, akkurat som den ekte Valerie Solanas, som skrev S.C.U.M. Manifesto og skjøt Andy Warhol. Og siden jeg likte Stridsbergs bok veldig godt (LES DEN!!!) og også ble nysgjerrig på den ekte Valerie Solanas, tenkte jeg det var på tide å få lest S.C.U.M. Manifesto (hvor S.C.U.M. forresten står for Society for Cutting Up Men).

3. POMEGRANATE SOUP av Marsha Mehran
Denne putta jeg bare oppi handlekurven på Amazon-butikken mens jeg satt der og skulle bestille noen mer gjennomtenkte bøker. Denne var ikke gjennomtenkt, jeg leste nemlig en bokblogg samtidig som jeg var på amazon.com og leste om denne boken og at hvert kapittel startet med en oppskrift, og jeg tenkte hm, Pomegranate Soup, det betyr sikkert at det er en sånn midtøstenmatoppskrifter og det er jo verdens beste mat (nest etter det indonesiske kjøkken), jeg kjøper denne også, dollaren er jo sykt lav og det er ingen avgifter på bøker til Norge, jeg kan kjøpe så mange bøker jeg vil. Det nærmeste jeg noensinne kommer til å komme shoppingrus.

4. THE HISTORY OF LOVE av Nicole Krauss
Denne kjøpte jeg pga. tittelen.

5. BARNDOMMENS GATE av Tove Ditlevsen
Denne kjøpte jeg i en bruktbutikk i Lillesand. Og noen uker etterpå kjøpte jeg den samme boka igjen i det jeg la den oppi en pose med bøker som kjæresten min skulle kjøpe for 50 spenn (posesalg!). Jeg eier altså to stykk av denne. Forhåpentligvis kommer jeg til å like den så godt at jeg gjerne gir begge to bort etterpå. Og det lover godt til nettopp det, for jeg har nettopp lest Tove Ditlevsens Vilhelms værelse, og den likte jeg godt.

4 kommentarer:

Kristin sa...

Har aldri hørt om noen av dem (desverre), men jeg håper virkelig at du liker dem, og hvis du gjør det, så kan du kanskje skrive en liten anbefaling? :)

Mia sa...

Nå var jeg på nippet til å si at "Å! En liten sang om kjærlighet! Det er yndlingsboka mi." Men så fant jeg ut at det ikke var samme tittel (History of Love). Muff.

Man kan igrunn aldri ha for mange bøker.

Kathleen sa...

Jo, det er nettopp det jeg synes, haha. Jeg hater å eie ting - bøker inkludert. Det er bare det at av og til går det fortere å kjøpe dem enn å bestille dem på biblioteket. Spesielt de engelske. Også er det alle bøkene jeg kjøper i bruktbutikker, selv om jeg allerede har lest dem, så kjøper jeg dem for å gi dem bort til noen jeg synes burde lese den.

Bare de bøkene jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lese ti ganger til i løpet av livet, beholder jeg.

PHALLY. sa...

Har lest S.C.U.M Manifesto av Valerie Solanas av nysgjerrighet. Og den boka var litt brutal men bra.