fredag 27. januar 2012

Bøkene jeg leste i januar, del 2

5. ALDRIG GODNATT av Coco Moodysson ¤ ¤ ¤ ¤
Selvbiografisk tegneserieroman av kona til Lukas Moodysson. Ja. Jeg trenger ikke å late som noe annet, som om jeg hadde interessert meg for Coco Moodysson om hun ikke var kona til Lukas. For det var nettopp det jeg gjorde. Jeg leste om Coco Moodysson på bokmerker.org og tenkte kona til Lukas, jeg må lese henne.

Aldrig godnatt handler om Coco og de to venninnene hennes som vokser opp i Stockholm på åttitallet. De starter et punkband og jeg gjenkjenner meg, ikke fordi jeg er eller har vært noe særlig punk, men fordi jeg også har vært rastløs tenåring, flashet musikkunnskapen min for å imponere en gutt i band-T-skjorte, gjort oppfinnsomme ting for å tjene penger til trommesett, og blitt mobbet av de eldre musikkguttene som vi delte øverom med. Haha. Jeg rett og slett humret og koste meg gjennom Aldrig godnatt!

6. LJUBLJU av Odd Klippenvåg ¤ ¤
Denne romanen nevnte jeg i dette innlegget. En middelmådig roman altså. I tillegg var den småklein, selv om den hadde sin sjarm. Jeg synes det ble for mye styr på slutten der, da «alle» plutselig skulle røpe at de var homo. Og med «alle» denne gangen, så mener jeg faktisk flere enn to. Tre, nemlig! (Og så så jeg filmen Sykt lykkelig et par dager etterpå.) Jeg leste et uttrykk i en bokanmeldelse en gang som lød slik: «Altfor mange bøker er skrevet av mennesker i små rom.» Jeg synes dette slående beskrivende uttrykket passer godt til Ljublju.

7. SNART, KANSKJE av Lev Rubinstein, gjendiktet av Hege Susanne Børgan ¤ ¤
En diktsamlingen jeg ikke likte. Gav meg ikke noe.

8. DET TAPTE SYMBOL av Dan Brown ¤ ¤ ¤ (¤)

Ja, le dere. Jeg synes faktisk Dan Brown er superspennende! Alle leser jo litt i Se & Hør av og til (selv om ingen vil innrømme det). Anyways, jeg ble på et tidspunkt nysgjerrig på noetikken og det var da jeg plukket opp denne. Jeg lærte forresten masse av den. Jeg lærte for eksempel noe om en slags pistol som skyter ut guffe som stivner, så istedet for å skyte noen som rømmer, så kan man heller skyte guffe på dem som gjør at de ikke kan løpe videre. Fet sant? Jeg visste ikke at det fantes, det vet jeg nå. Husker ikke hva det heter da. Også lærte jeg meg dette:9. DEN GAMLE, LANGSOMME HISTORIEN OM VESTEN av Tom Clark, gjendiktet av Terje Thorsen ¤ ¤ ¤ ¤

En boksingel med dikt av Tom Clark med etterord og biografi. Fin introduksjon til Tom Clark, jeg fikk lyst til å lese mer! Jeg skal lese mer! Jeg likte den kjempegodt. Her er et utdrag:

Det eneste jeg har lyst til
er å dra
tilbake til
Pueblo
og la vinden blåse
rett gjennom meg
på parkeringsplassen
ved bussterminalen.

2 kommentarer:

Isabella sa...

Fin rekke med bøker du har lest:) Likte bloggen din så godt at jeg la meg til som følger av den:)

Kathleen sa...

Weee, så hyggelig! :)