torsdag 12. januar 2012

Anbefalinger

Hei, alle mine lesere,

har dere noen gang lest bloggen min og tenkt at jeg burde lese den og den boka? Har dere noen gang lest at jeg har skrevet dårlig om en forfatter og tenkt at jeg heller burde ha lest en annen bok av vedkommende? Ramlet du kanskje tilfeldig inn på bloggen min nå mens du holder på å lese en bra bok og kan bruke to minutter på å fortelle meg om den? Har du peiling på krimsjangeren, som jeg har tenkt til å gi en ny sjanse? Har du anbefalinger til tegneserieromaner, noe jeg ikke er så kjent med, men gjerne
vil bli kjent med?

Det er januar, nytt år, nye muligheter, og stabelen med bøker som jeg har tenkt til å lese er så liten som den aldri har vært før (det vil si at den består av bare sju-åtte bøker i motsetning til tjue). Anledningen er god, anbefal meg en bok!

Med vennlig hilsen,

Kathleen

11 kommentarer:

Sandra sa...

Når det kommer til krim har jeg ingenting å komme med.
Kan. Ikke. Fordra. Krim.
Jeg er bare skikkelig bokforelska i Daniel Glattauers Mot nordavinden og Den syvende bølgen.
Har du lest Anna Karenina?

Kathleen sa...

Jeg hater og krim, men jeg tenkte jeg skulle bli litt ydmyk. Jeg mener, krim er jo det folk flest leser. Og det er jo bra at folk leser, selv om det er krim! Dessuten må det jo finnes NOE krim som er bra. Jeg mener, det finnes jo dikt jeg hater og dikt jeg elsker.

Anna Karenina har jeg ikke lest ennå. Jeg begynte på den en gang, men jeg orket ikke akkurat da. Orket ikke tykke mursteiner fra Russland. Jeg har den i hylla og ja, jeg burde lese den. Jeg skal!

Jeg har ikke hørt om de to andre der, men jeg skal notere dem ned! Takk for tips! :)

Haruhi sa...

Fra en krim-hater til en annen: jeg likte Raymond Chandlers The Big Sleep veldig godt. Fordi det funker så fint å lese den som ren språklig porno - elsker språket, humoren og sjargongen. Krimplottet og eventuelle lik kommer helt i bakgrunnen, så det blir kanskje litt juks. Samtidig som det er en krimklassikere. Ekstra pluss for din del at det er skikkelig amerikansk.

Ellers tør jeg ikke å anbefale deg noe, jeg er loosy på anbefalinger - bommer nesten alltid.

Kathleen sa...

Takk for tipset! Jeg hadde allerede tenkt på å lese Raymond Chandler, men visste ikke hvilken bok. Nå kan jeg slå to fluer i en smekk! Forøvrig var jeg inne på din blogg og skrev ned en kinesisk krim for en liten stund tilbake, men har ikke kommet til den ennå.

Haruhi sa...

Den kinesiske er underholdende men stort sett intet annet. Det beste man kan si om den er at den var fryktelig lite krimaktig til å være krim. Les den hvis du plutselig finner den, hvis ikke kan du egentlig stå over.

Karoline sa...

Nelson av Rob Davis og flere andre (grafisk roman der over 50 britiske tegneserietegnere har samarbeidet om en sammenhengende historie og en utrolig fin bok som er vakker og se på, kul å lese og der pengene de får inn for boka går til en god sak visstnok)!

Ellers anbefaler jeg på det sterkeste "A Fraction of the Whole" av Steve Toltz og det meste av Joe Meno, A.S. King, John Green og Dan Rhodes :)

Jeg har ingen ideer til krim-bøker (leser ikke krim selv), men jeg likte "Dødsberømt" av Ben Elton selv om den objektivt sett ikke er spesielt godt skrevet.

Forøvrig burde du lese den grafiske romanen "Blankets" om du ikke har lest den og nå skal jeg gi meg før jeg skriver verdens lengste kommentar ;)

Kathleen sa...

Takk for tipsene Karoline! 'Blankets' har jeg lest og den likte jeg. Har tenkt til å lese den nye til fyren (hvis navn jeg ikke husker akkurat nå).

Haruhi, da kommer jeg nok ikke til å lese boken. Men av og til er det jo gøy å lese noe bare fordi det er underholdende. (Selv om riktignok kan velge underholdende OG bra, sant det.)

Stjernekast sa...

Nå er det over seks måneder siden du postet dette innlegget, men hvis du fortsatt er åpen for forslag tror jeg du vil like "Den siste samurai" av Helen Dewitt, en tykk roman som ikke så mange har hørt om eller lest. En av mine favoritter. En annen av mine favoritter er den mindre tykke moderne klassikeren "Ondskapen" av Jan Guillou. Jeg synes den er sykt bra og anbefaler den så ofte jeg kan til folk.

Kathleen sa...

Takk for tips! Ondskapen står faktisk allerede på min skal lese-liste, da jeg fikk den anbefalt av ei venninne, og kjæresten min er jo Guillou-fan. Er 'Den siste samurai' en bok som filmen ved samme navn er basert på?

Stjernekast sa...

Den er ikke det, men karakterene i boka, en mor og hennes sønn (som er et vidunderbarn og kan mange språk allerede som tre år, fryktelig fascinerende)lever for den filmen og ser den flere ganger i uken og moren har på en måte latt filmen være hennes inspirasjonskilde (?) eller veiledning ved oppdragelsen. Hva skal jeg si, filmen har ikke noe med romanen å gjøre samtidig som den har alt å gjøre med romanen. Se gjerne filmen før du leser boka, det hadde ikke jeg, har enda ikke sett den heller (men du må ikke, gikk da helt for uten for meg). Du vil få mer utbytte av boka da.

Kathleen sa...

Å, det hørtes interessant ut! Og jeg har jo sett filmen. Jeg noterer meg den ned.