fredag 27. mai 2011

Fem notiser om Bergen

1. I dag drar jeg til Bergen. Jeg har ikke vært der på over to år. Da var det vinter og snø og jeg tok toget dit mens jeg spiste hjemmelagd salat med alfa-alfaspirer, cherrytomater og soltørka tomater til niste. Jeg husker hva jeg spiste, men ikke hva jeg leste og ikke hva jeg hørte og heller ikke hvem som satt ved siden av meg. Jeg har riktignok et vagt minne om at det kanskje var en i militæruniform, men jeg sitter ofte ved siden av slike på toget, så det kan hende jeg tenker det om hver eneste togtur. I dag drar jeg derimot i bil, og i bagasjen tar jeg med det nyeste nummeret av Vagant og Heidi Lindes Nu, jävlar.

2. En gang var jeg på bursdagsfest på Åsane og der snakket jeg med en fyr som var like gammel som meg (nitten) som hadde en ett år gammel unge og skulle vise meg bilder av ham/henne, som om det var et sjekketriks. Det er riktignok hot med menn som triller barnevogn, men da snakker jeg om menn i alderen trettifem og oppover. Menn yngre enn det med barn får meg bare til å tenke på jordas overbefolkning og at noen bare tenkte whatever da de ikke fant noen kondomer.

3. Den samme fyren på den samme festen prøvde å imponere meg med at foreldrene hans var millionærer. Jeg er et menneske som elsker klisjéer (for eksempel klisjéen om å drikke musserende i badekaret), men klisjéen om å få seg en rik mann er ikke en klisjé jeg er opptatt av. Jeg bryr meg heller lite om penger (alt jeg liker best å gjøre her i verden er fullstendig gratis). Ikke nok med det, men han måtte også si at de var lottomillionærer. Som om det gjorde saken bedre.

4. Jeg sendte to meldinger til to venninner i Bergen nylig og spurte om de ville henge med meg i helga og fikk svar fra begge to helt på likt og jeg ble glad. A har jeg ikke møtt siden jeg var i Oslo en gang høsten totusenogåtte fordi Sofia og jeg skulle på John Dee og se Immortal Technique og vi satt på Grønland og drakk øl for trettifem kroner på et skikkelig trash sted. K har jeg ikke truffet siden EA og jeg bodde i København i fjor sommer og vi drakk ØkoThy på den ene kjempefine kaféen/baren på Blågårdsplass og yndlingsordet mitt var 'squid' for jeg hadde nettopp lest Moby Dick og Philip Hoares The Whale og hun skrev i notatboka mi at jeg måtte lese Smaken av fløyel av Sara Waters og ikke før nå ligger det et eksemplar av den på skatollet mitt.

5. Sist jeg var i Bergen satt vi på Café Opera og spiste baba ganoush og jeg skrev et brev til kjæresten min om at han var bedre enn avocado og at vi måtte dra på teltur en gang, jeg vil bo i telt med deg, som den romatikeren jeg er skrev jeg det, noe vi aldri har gjort, ikke ennå, jeg tror ikke han er så glad i telt, men vi skal det snart. Brevet sendte jeg avgårde i en limegrønn konvolutt og M holdt på å spy over hvor klissete jeg var og støvlettene jeg gikk i fikk meg til å blø, men hva går man ikke igjennom for å få illusjonen av lengre ben.

3 kommentarer:

Johanne sa...

Eg elskar Bergen, sånn på ordentleg. Det er små bortgjøymde gater og kaféar og parkar og eg vert meir og meir glad i den plassen. Kanskje det er litt fordi kjærasten min bur der og fordi eg har dei finaste barndomsminnene mine derifrå. Men eg trur ikkje det er berre det.

Anna sa...

Haha, for en fyr altså.

EA som i Emilie Autumn eller noe helt annet?

Jeg er altfor ofte i Bergen (jeg går på skole her), så jeg merker ikke magien noe særlig lenger. Tror kanskje det er litt derfor jeg vil studere i utlandet, slik at jeg blir helt "BERGEN EG ELSKAR DEG" når jeg er på besøk. Slik som det skal være.

Kathleen sa...

EA som i Erik André. Da jeg ble kjent med ham tok det et år før jeg fikk vite hva det stod for. Sykt mystisk!