onsdag 18. mai 2011

De 5 siste bøkene jeg bestilte fra Amazon

Her en dag skulle jeg på amazon.com og bestille en bok, men en kombinasjon av at det er snakk om nettopp amazon og at prisene er oppgitt i USD, som vi alle vet knapt er verdt noe lenger, ble det i stedet åtte bøker. Jeg kan unnskylde det med at jeg skal selge dem videre etter at jeg har lest dem, til inntekt for Sea Sheperd. Det er nemlig det jeg skal drive med i sommer, selge bøker til inntekt for Sea Sheperd. Jeg har allerede lastet en kasse full. Jeg er nemlig ikke nådig, alt skal selges, bortsett fra de bøkene jeg ikke har lest ennå og de jeg kommer til å lese hundre ganger til, det vil si ca. bare Francesca Lia Block, Nils-Øivind Haagensen og Xialou Guos A Concise Chinese-English Dictionary for Lovers.

1. WHAT WE TALK ABOUT WHEN WE TALK ABOUT LOVE av Raymond Carver
Dette er en novellesamling. Novellen med samme tittel som hele samlingen leste jeg i Jeffrey Eugenides My Mistress' Sparrow is Dead, en novelleantologi han var redaktør før, hvor alle novellene handler om kjærligheten, uten at det betyr at det var noe klissete å lese. Ikke i det hele tatt. Det var komplekse kjærligheter, vanskelige kjærligheter, helt ordinære kjærligheter, desperate kjærligheter og ulykkelige kjærligheter. Anyways, jeg leste novellen What We Talk About When We Talk About Love der og likte den veldig godt. Dét, kombinert med at Haruki Murakami refererer til denne boken med sin egen tittel What I Talk About When I Talk About Running, gjorde at jeg trenger å lese denne boken.

2. NEVER LET ME GO av Kazuo Ishiguro
Denne boken har Francesca Lia Block nevnt i bloggen sin. Trenger jeg si mer, jeg skriver jo nesten ikke noe uten at jeg nevner min beundring av Francesca Lia Block.

3. FRENCH MILK av Lucy Knisley
Denne vet jeg ikke så mye om, annet enn at den har et skikkelig søtt cover og deilig font på tittelen, og at den handler om noen utlendinger som drar til Paris, og jeg skal jo dit snart selv. Dessverre drar jeg dit med fly og ikke med tog gjennom kontinentet, og derfor passer det seg med noe lett å lese på veien (i lufta). For å fly er helt forjævlig og jeg tror dette er ganske lett lektyre. Jeg kan ikke lese seriøse, franske forfattere på et fly. Sånt hører til på tog. På fly leser man halvtacky pocketbøker som egentlig er for sekstenåringer.

4. THE FRENZY av Francesca Lia Block
Fordi... jeg samler rikitgnok ikke på bøker, jeg hater bøker, men jeg samler på Francesca Lia Block-bøker. Jeg må ha dem alle sammen. Jeg skal lese dem hundre ganger og jeg skal lese høyt fra dem når jeg får en jentunge sånn at hun skal se hvor fin denne verden er, og så skal hun få dem alle sammen når hun flytter fra meg.

5. HOUSE OF DOLLS av Francesca Lia Block
Denne har jeg heller ikke. Ikke ennå, men snart. Snart ligger denne estetiske boken i postkassen, den har sykt fin layout og antagelig helt nydelig tekst. Som alltid.

7 kommentarer:

Anita sa...

Fort gjort!

Anonym sa...

Du har gjort at jeg har fått lyst til å lese noe av Francesca Lia Block, og ettersom Haruhi allerede har fått svar på hvor man begynner skal jeg ikke spørre om det, men jeg lurer litt på om du har lest "How Beautiful the Ordinary"? Den skal jeg uansett lese, fordi jeg tror jeg kan komme til å bli veldig glad i David Levithan, men jeg aner jo ikke hvor bra den novellen til Block er i forhold til andre ting hun har skrevet.

Kathleen sa...

Nei, den har jeg ikke lest. Jeg visste ikke at hun hadde skrevet en novelle i noe sånt, og nå er jeg sykt excited og bestiller den fra amazon ASAP. NÅ altså.

Eller når jeg tenker meg om har jeg kanskje hørt om det, såvidt og deretter glemt det.

Anonym sa...

Vel, da regner jeg vel kanskje med at jeg finner ut hva du synes sånn etter hvert.

Kathleen sa...

Ja, klart det! :)

Emmas Bokhylla sa...

Men visst ar det underbart? Man kan fa hur mycket som heslt for pengarna! Lite trist bara att jag far delar av min lon i dollar! ;-)

Kathleen sa...

Åh, javisst er det det! Jeg fant ut senere at jeg kunne kjøpe halvparten av alle pensumbøkene mine på Amazon for ingenting!