mandag 4. juni 2018

Nybyen

I en av disse brakkene bor jeg. 

I dag tidlig (faktisk ikke fyllesyk, selv etter seks glass hvitvin og middag på Bass i Oslo) dro jeg avgårde fra trær, tropevarme, kjæreste og hunder, til Svalbard. I en av disse brakkene i Nybyen skal jeg bo i et halvt år. Forrige gang, da jeg tok et sommerkurs her, bodde jeg nede ved fjorden like ved univsersitetssenteret og delte kjøkken med ca. 28 andre mennesker. Det orker jeg ikke å gjøre igjen, så nå bor jeg her, i utkanten av Longyearbyen og deler kjøkken med "bare" fem andre. Ganske mye hyggeligere. 

På vei hit leste jeg halvparten av Nullingen av Paul Abel av Bjørn Vatne, om et miljøparti som gjør et statskupp i Norge og hjernevasker befolkningen. Jeg gru-hygget meg veldig, og er veldig spent på hva som skjer med Paul Abel videre. For en spennende bok! Jeg får litt samme følelse som i Orwells 1984. Nå skal jeg aldri mer si "det er ikke noe vits i å bry seg om alle disse andre tingene dersom vi ikke først og fremst har en levelig planet" eller liknende. Neida, det er en stund siden jeg sa det. 

I morra skal jeg på skytetrening, men først skal jeg lese videre i boka. Tror ikke det blir så mye tid til lesing etter det, men hvem vet? 

Ingen kommentarer: