tirsdag 1. mai 2012

En vanlig uke i Bergen, del 3/3

Dette er siste del av serien En vanlig uke i Bergen. Siste del er viet søndagen.


Søndag i uke seksten var det skikkelig fint vær i Bergen (akkurat som i dag, første mai!) og vi dro til Museumsparken.
sol

Der drakk vi espresso, spiste blåbær og leste. Jeg leste Jeffrey Eugenides' The Marriage Plot. Nå har jeg brukt lesebrettet så mye at jeg tar meg selv i å begynne å "taste" meg fram til ordboken hver gang jeg ikke skjønner et ord i en vanlig papirbok. Så skjønner jeg jo at det ikke går og tenker Å, filler'n. Utrolig nyttig GENIAL funksjon, det der.
blue

Plutselig kom det ei jente med matroslue bort til oss og ba oss i Sjøfartsmuseets femtiårsbursdag, så vi dro dit og fikk bløtkake og kaffe. Jeg ville egentlig ha brus, men før jeg rakk å si noe hadde jeg fått en kaffe i hånden av de som delte ut drikke. Aldersdiskriminering! Neida.
kage

Så kikket vi på modellbåter med modellsvømmebassenger.
blå
havgud

Kontrakter inngått med havguden Neptun.
poseidon

Et maleri av et norsk rederskip utenfor Japans kyst - malt av en japaner.


Leseværelse!
norske aviser

U-båt.
til krig dessverre


Fyrstikkesker med Nansen og Amundsen på.
pol

Jeg synes gamle kart er kjempespennende å se på. Her et gammelt kart av Nord-Europa.
north

Ikke noe Kristiansand, men Lindesnes, Bergen og Oslo finnes. Legg merke til hvor slitte Oslo og Bergen er, som sikkert er blitt pekt på tusen ganger.
nidaros

Forelesningsrekken om Cervantes' Don Quixote er ferdige for dager siden. Jeg rakk aldri å bli ferdig med boka innen da. På søndag har jeg litt under halvparten igjen.
brie

Ost & kjeks til middag på bryggekanten.
her var den

Jeg liker bybanen.

6 kommentarer:

Michaela sa...

Åååh for en fin dag! Gleder meg til å teste ut den ordbokfunksjonen, en av mine favoritting!
Hurra for tilfeldig kake. Fantastisk med den kontrakten med Neptun, og alle menneskene som har pekt på Bergen.

Btw, jeg har sperra av bloggen min for skumle utenforstående, men den er der fortsatt dersom du er interessert. Jeg bare har ikke lagt deg til i leselista.

Kathleen sa...

Hallo, jeg er interessert! Det er koselig å lese bloggen din! :)

Ordbokfunksjonen er fantastisk. Jeg lærer mange ord som jeg ellers ikke hadde giddet å slå opp om jeg leste en papirbok og måtte ha gått i hylla for å finne ordene.

Anonym sa...

Ordbokfunksjonen er eit farleg bra argument for å kjøpe lesebrett. Hmm...

Maria sa...

Haha, det er godt jeg ikke er den eneste som får nye lesevaner av å eie et lesebrett ;) Ordbokfunksjonen er genial, rett og slett.

Haruhi sa...

Det med ordbokfunksjonen gjør jeg også! Hater det. Har lyst til å lese på kindle hele tida, men har ikke råd til det. Ikke foreløpig. Gleder meg til framtiden, og håper e-bøker blir ennå billigere, og jeg litt rikere.

Kathleen sa...

Jeg skulle også ønske de var billigere. Nå er det jo sånn at å kjøpe brukte papirbøker på amazon er billigere. Og for ikke å snakke om norske e-bøker! Også håper jeg at vi kan få låne e-bøker etterhvert.

Ordbokfunksjonen er så genial at jeg tror jeg skal kjøpe neste semesters pensum på e-bok. Der MÅ jeg jo slå opp ord jeg ikke skjønner. Hvis de finnes på e-bok. Og jeg lurer på om det er dyrt (sikkert), men er det verdt å betale, jeg slipper jo å bruke tid på å lete etter ord!? Hm.