søndag 29. januar 2012

Bøkene jeg leste i januar, del 3

10. MIN KAMP 4 av Karl Ove Knausgård ¤ ¤ ¤ ¤
Den svakeste Min kamp-boka jeg har lest til nå. Men hva betyr det? Ikke at den er dårlig i hvertfall! De andre er bare så jævla bra. Jeg tror jeg liker to-eren best. Nei, tre-eren. Jeg holder på med femmeren nå, den er jo noe! Nei, jeg vet ikke. Eller, eneren? Wow, kan noen skrive dette, liksom? Ja. Knausgård kan!

Skal ikke si så mye mer, annet enn at jeg brøt ut i latter av slutten. Hahahahahaha! Hilarious!

11. MAUD OG AUD. EIN ROMAN OM TRAFIKK av Gunstein Bakke ¤ ¤

Undertittelen "Ein roman om trafikk" fikk meg til å plukke opp denne boka. Jeg er jo vannvittig opptatt av trafikk. Vet dere forresten at det er noe som heter "You're not stuck in traffic, you ARE traffic"? Ta bussen, det er bra for alle sammen; for deg, for meg, for katta di, for barna dine, for de som bor på andre siden av kloden og rammes av ekstremvær, tretusen arter i regnskogen osv. Dessuten er det så hyggelig å ta bussen og du får overhøre mange morsomme samtaler. En gang hørte jeg denne:

- Slapp nu litt av da, sier den fulle kona til sin fulle mann på nordlendingdialekt.
- Jajaja, offer æ du så sur da? sier mannen på sørlandsdialekt.
- Det blir ikke no på dæ i natt hvis du fortsette sånn!
- Jaja, det eneste æ får sleike av fitta di uansett, er BLOD!

Haha. Ok. Det er dritlenge siden, men det klistret seg i hjernen min. Da jeg kom til byen etterpå og kikket på mobilen, så jeg at kjæresten min hadde ringt meg åtte ganger uten at jeg hadde hørt det fordi jeg hadde vært så opptatt av denne samtalen.

Kremt. Maud og Aud var det dette skulle handle om. Det er bare det at boka ikke gir meg noe særlig. Det eneste jeg klarer å tenke på er et ordspillet Maud og Aud bare funker skriftlig, ikke muntlig.

12. BREV TIL FANNY BRAWNE av John Keats ¤ ¤
Kjærlighetsbrev det går tretti på dusinet på. Etterordet var mye mer spennende, det handlet om mystiske Fanny Brawne som ingen vet hvem er.

13. JA. NEI. JA av Stig Sæterbakken ¤ ¤ ¤ ¤
Les her.

14. SÅ. BERLIN av Victoria Durnak ¤ ¤ ¤

Søt, men for lik det andre jeg har lest av Victoria Durnak (Stockholm sier og Deep shit, Arkansas). Jente som reiser rundt til steder og treffer venner. Hun kommer seg forresten aldri til Berlin pga. askeskyen fra Island, bare til København. Et København som ikke betyr noe for meg.

9 kommentarer:

Anonym sa...

eg har hundre sider igjen av min kamp 3, og trur inntil vidare at eg liker 1 og 2 betre. men vanskeleg å seie, for dei er veldig, veldig bra.

Kathleen sa...

Ja, det er vanskelig! Jeg synes nr. 2 er skikkelig fin om kjærligheten, men nr.3 er jo like fin om barndommen! Jeg synes spesielt det er fint der hvor Karl Ove skriver om sin bror Yngve, det skinner så godt gjennom hvor glad han er i broren sin.

Sandra sa...

Nå lo jeg godt, altså. Så sykt typisk nordlending. Kollektiv transport er fantastisk!

Nøve sa...

Jeg har fått skikkelig lyst til å lese Knausgård nå. Tror det må bli mitt sommerferieforsett.

Kathleen sa...

Det er et fint sommerferieforsett! :)

Siri GS sa...

Da jeg skrev på totusenogtolvlisten min at jeg ville lese minst tretti bøker i år, trodde jeg det skulle være et tapt prosjekt. Nå tror jeg nesten at det går an.

Kathleen sa...

Jeg satte femtito som mål i 2011 (en hver uke altså), og endte opp med nesten 200.

Anonym sa...

Kan jeg hive meg med? Jeg har riktignok bare lest tre bøker i år, og har ingen liste, men når jeg tenker på at det er 1. februar så har jeg jo nesten lest ganske mye. Og to av dem var ikke pensum en gang.

Kathleen sa...

Jeg jukser jo litt da, halvparten av disse bøkene er jo diktbøker, eventuelt et eneste essay bundet inn i bokform (les: Stig Sæterbakken).