søndag 30. november 2014

Bøkene jeg leste i november

PROSA
1. OM BARE av Vigdis Hjorth
2. 33 av Kjersti Annesdatter Skomsvold
3. TEEN SPIRIT av Francesca Lia Block


---

DEN BESTE BOKA
33, men det er ikke det beste jeg har lest av Skomsvold. 

DEN KJIPESTE BOKA

Teen Spirit. Francesca Lia Block føles som en guilty pleasure, og spriket mellom de gode bøkene, de jeg liker, blir bare større og større. Må jeg kanskje slutte å lese henne? Teen Spirit var møkk. Muligens er det bare jeg som kjølig, rasjonelt menneske som ikke klarer å finne noen glede i å lese om spøkelser og ouijabrett. 

Ikke at Om bare av Vigdis Hjorth var en fornøyelse heller. Muligens det også har noe med meg som kjølig, rasjonelt menneske. Finner det ikke interessant å lese så mye om forelskelse og kjærlighet mellom to mennesker. Det lager jo bare rabalder og ulykke. Etter et hundretalls romaner har jeg skjønt dét. 

5 kommentarer:

bare karina sa...

hvilke bøker kan du anbefale av francesca lia block?

Kathleen sa...

Weetzie Bat-serien, Echo, Pretty Dead, I Was a Teenage Fairy, Drager på Manhattan (husker ikke hva den heter på engelsk) og novellesamlingen The Roses and the Beast (tror den heter det). Ganske mye altså. Det er bare det at det er de nyeste som liksom har mistet piffen. Før var liksom alt hun gav ut bra, nå er det mye dritt spør du meg. Hun har og en diktsamling som er fin, Girl in a Cage, den er også fin. Men skal man like FLB forutsetter det noen ting, f.eks. elsker jeg LA, California. Nesten alt foregår der, og gjør det ikke det er boka mindre bra (haha, en av bøkene skjedde i England og den var helt katastrofe). Mye matbeskricelser og popkultur også. Filmmystikk.

Anonym sa...

Hei!

Hadde du anbefalt 33? Jeg elsket Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, og likte Monstermenneske ganske godt. Jeg er av en eller annen grunn livredd for å ødelegge det inntrykket jeg har av henne som forfatter, og jeg har sett at 33 har fått litt dårlig omtale. Vil du si at den er like humoristisk som hennes tidligere bøker?

:)

Kathleen sa...

Nei, 33 er langt i fra så god. Jeg kjenner henne igjen i den (som forfatter), men den blekner i forhold til de to andre. Da vil jeg heller anbefale diktsamlingen hennes 'Litt trist matematikk'. :)

Anonym sa...

Tusen takk! Da venter jeg litt med den. Diktsamlingen hennes har jeg ikke tenkt på, den skal jeg sjekke ut. Ha en fin dag! :)