torsdag 17. mars 2011

Vi dro ut til IKEA og kjøpte et stellebord, det fylte vi med stabler av kluter og håndklær, og på veggen over klistret jeg en serie postkort med bilder av seler, hvaler, fisker, skilpadder, løver, aper og The Beatles i den fargesprakende perioden, så barnet skulle se hvilken fantastisk verden det hadde kommet til.
-Fra Karl Ove Knausgårds 'Min kamp 2'

4 kommentarer:

Kristin sa...

Hm, ikke verst. Jeg har faktisk ikke rørt en Knausgård bok ennå, og har hørt mye blandet. Men du liker dem? Vil du fortelle litt om hvorfor, og om du anbefaler dem? :)

Kathleen sa...

Jeg har litt om den første Min kamp-boka her: http://kathleen-bean.blogspot.com/2010/09/bkene-jeg-leste-i-september.html

Jeg liker så godt at han skriver om ting i livet som skjer hele tiden, men som man aldri har tenkt at det finns ord om. Man har kanskje aldri tenkt over dem en gang, også kommer Knausgård og skriver om det og jeg tenker hele tiden "Akkurat SÅNN er det!". Det imponerer meg, denne observasjonsevnen hans. Og jeg kjenner meg så godt igjen i veldig mye. Jeg har bare lest de to første foreløpig, ble nettopp ferdig med den andre og gleder meg til å lese treeren allerede.

(Og som en bonus for meg skriver han om mye om Kristiansand, i hvertfall i de jeg har lest, og det er litt gøy å se det for meg som det er.)

Jazzku sa...

Gir meg lyst til å lese Knausern!

Kathleen sa...

Haha, Knausis sier vi hjemme hos oss (når jeg leser han snakker jeg også veldig mye om alt som skjer i bøkene. Jeg referer til ham som om han var en venn. F.eks. "Hallo, vet du hva som skjedde med Knausis i Stockholm da han mista mobilen sin, eller?" o.l.)