torsdag 22. januar 2009

Fint!

Nå har jeg lest Frode Gryttens Bikubesong og jeg elsker den. Den er kanskje en av de fineste bøkene jeg noensinne har lest. Nei, ikke kanskje, den er en av de fineste bøkene jeg har lest. Og nå bør jeg ikke lese skjønnlitteratur på en stund fordi jeg uansett bare kommer til å tenke at "dette er dårlig i forhold til Bikubesong", når det egentlig ikke er så dårlig, det bare kan ikke måles opp mot Bikubesong, og det er ganske unfair mot vedkommende forfatter og mest kjipt for min egen del.

Bikubesong er og en sånn bok som får meg til å tenke at jeg ikke burde bli forfatter likevel. (Men det er et kall, så hva skal jeg gjøre med det?)

Mens jeg er så godt inne i det å anbefale ting (selv om hele Norge sikkert har lest denne boken for lenge siden, alle unntatt meg), og som unnskyldning til negativiteten min, skal jeg anbefale flere fine saker. Siden du allerede sitter med Internettet: den søte Hjartesmil-bloggen, tegningene til Jeff Thomas og Fiona Apples Sally's Song. Men jeg er ikke bare mjuk, for jeg vil også anbefale filmen Welcome To The Dollhouse, som altfor få folk har sett og som er en film jeg ler rått av (hovedpersonen får ingen sympati fra meg, selv om hun har briller og mørkt hår og er like stygg som det jeg og var på hennes alder).


Eller gå i matvarebutikker. Det har jeg gjort i dag og det er noe av det gøyeste som finnes! (Men likevel er det noe så enkelt som tomatsuppe jeg har mest lyst på til middag i dag).

8 kommentarer:

Unknown sa...

Gikk du i klassen vår da ØyAn tvang alle til å kjøpe, lese og skrive referat av hvert kapittel i boka?
Jeg tror jeg var den eneste som satt igjen og ikke hatet den etterpå. Den er virkelig fin. Du burde lese popsongar også:)

Kathleen sa...

^Å, nei, HELDIGVIS ikke! Da hadde jeg DØDD. Fy faen, så synd å ødelegge en så fantastisk bok på den måten. Og er den ikke altfor lang til å bruke i norskfaget? Det må jo ha tatt sin stund.
Å, jeg skal lese ALLE bøkene til Frode Grytten! <3

Unknown sa...

Vi hadde det én time i uka over et helt år.
Jeg liker heller ikke dissekering på et slikt nivå nei. Grytten er en kjernekar :)

Anonym sa...

Åh, jeg _elsker_ Bikubesong! Særlig det første kapittelet, "Syng meg i søvn". Det er bare så utrolig nydelig. Grytten har æren for å både lære meg å like The Smiths og nynorsk.

Kathleen sa...

^Ja, det er kanskje det kapittelet jeg likte best også. Ett av dem ihvertfall. Begynnelsen av boken var mye finere enn den siste delen, for da ble kapitlene mye sørgeligere. Synes jeg.

Michaela sa...

E hadde jo sjølsagt ikke fått mæ me non tå dessa linkan så tusen takk :)

Anonym sa...

Den beste boken jeg har lest er Historikeren av Elizabeth Kostova, det er som en voksen grøsser og en historietime i ett, om du noen gang får tid eller skal ut på en lang lang båttur så vil jeg anbefale den. Var kjempetrist da den var ferdig fordi det var en kjempetjukk bok som burde vært enda lenger...

Kathleen sa...

^Takk for anbefaling! Jeg skal notere boken bak øret. I morgen skal jeg faktisk sitte på ferja i over 3 timer til Danmark, men det blir nok Günther Grass som blir med meg da.