lørdag 10. januar 2009

Steder i Kristiansand #1 : Parko

Jeg har en egen etikett her på bloggen som heter 'Kristiansand', men det står jo egentlig ikke så mye om byen her, derfor tenkte jeg at jeg skulle begynne med min egen useriøse serie om steder i Kristiansand. Det beste med det er at dette er min blogg, så jeg kan være så subjektiv som jeg vil.

Jeg begynner med Esso i Vestre Strandgate, rett ved kinoen. Jeg er akkurat nå litt usikker på om det er en Esso-stasjon i det hele tatt, for det er jo ingen som sier det. Man sier Parko, som egentlig er parkeringshuset over. En setning som jeg fra en tid til annen enten hører eller sier selv når jeg er ute og drikker på Charlies eller på På Hjørnet: "Jeg stikker bare en tur til Parko og kjøper pommes fries". Eller røyk når man har gått tom for det. Så står jeg der og er brisen mens jeg leser forsidene på tabloidavisene og ler litt av det (nå på torsdag var det bilde av en mann som hang opp/ned fra en skiheis med rompa bar, med en eller annen teit overskrift over), eller vi blar litt i Se&Hør og ler av internhumor (forresten, i neste utgave har Jan Thomas sikkert noe å si om at demonstrantene i Oslo på torsdag knuste vinduene på salongen hans).

Når jeg endelig får min store bøtte med pommes fries (det finnes liten bøtte og, men ordtaket Magen blir mett før øynene tenker jeg aldri over når magen drukner i øl og skriker etter fast føde) dynker jeg alt med alle de ulike katsjupsortene (og salsa) som jeg finner, og det blir alltid kjempeekkelt, men jeg spiser det likevel - uten gaffel. Jeg tror den uansett er bedre enn pommes frien på kebabsjappa på hjørnet rett over Havana etc., selv om den ikke er så verst den heller. Dessuten er det tre minutt lengre å gå dit. Pluss trangere om plassen. Sa jeg forresten at den er rett over gata fra Havana etc.? Det sier jo litt.

Tilbake til Parko. Nå skulle jeg til å skrive at jeg faktisk ikke bare befinner meg der når jeg har inntatt alkohol, men også når jeg skal kjøpe digg (bare kinokiosker kan få besinstasjon- og 7-Eleven-priser til å virke lave) til kinofilmen, hvilket er delvis tull, for jeg spiser knapt godteri lenger. Men en gang i tiden fylte vi alltid posa full med smågodt, bl.a. pæregodteri som de ikke hadde i kinoens egne smågodtavdeling, og pæregodteri måtte vi jo ha.

Konklusjonen er at på denne bensinstasjonen har jeg det alltid veldig greit. Maten duger (men jeg har slutta å ta barbecuesaus på pommes friesen, den får man bare ekkel ettersmak av. Dessuten er den sikkert ikke vegansk heller, når jeg tenker meg om...), det er kort avstand fra utesteder jeg ofte er på, jeg blir ikke irritert over klientellet der, det er bra underholdning mens man venter på mat og nachspiel, og det hender at ledige taxier bare dukker opp. Fjes: :-)

PS: Disse fjesene er mulige å få:
:-D - herli'e land, dette æ feeeed!
:-) - fornøyd
:-/ - vi hadde jo muli'hed til å gå et anna ste' i stede' da
:-( - kjipt
:-X - for no' dødla driid, æ ska' aldri hid igjen

2 kommentarer:

syktsur sa...

godt at fyllemat faktisk ikke er mer fetende enn den maten man spiser ellers på dagen da (mange tror det!). og uansett, en stor bøtte pommes frites er da ingenting i forhold til alle kaloriene vi får gjennom alkoholholdig VÆSKE! et sted som er :-X er forresten 'herlig land'. eller kanskje det er :-(? men finnes det egentlig noe sted i krs som er :-D bortsett i fra Teknikkmagasinet da? og det er heller ikke :-D egentlig, for man kan ikke sjekke ut det feeede utvalget.

Kathleen sa...

Det er viktig å presisere at de forskjellige fjesene her kommer til å bli gitt i Kristiansand-standard, dvs. at det er mulig for steder å få :-D . Altså kan en :-D i Kristiansand kanskje bare være en :-/ i tja, London-standard, skjønner?

Og ja, pommes frites er jo bare poteter. Altså en grønnsak. Ikke noe å hyle over.