søndag 16. november 2008

Vi kan jo ta en kaffe...

I går var jeg ute på byen. På en lørdagskveld. Hva er så rart med det? De fleste går jo ut da. Det er jo helt normalt. Men jeg, jeg har fått høre fra flere forskjellige hold "Hæ, var du ute på en lørdag?".

Det har seg slik at jeg og en god del av min nærmeste venne- og bekjentskapskrets her i Kristiansand faktisk synes det er helt greit, ja, mer enn greit, å gå ut på mandager (hvem er det som bestemmer at mandager skal være kjipe?), tirsdager (vinkveld!), onsdager (helgen har begynt!), torsdager (har generelt sett alltid vært den beste dagen å gå ut. Helt siden jeg var 18 og alltid var på TrashPop og to-for-en-øl på Bevvah) og tilogmed søndager (ikke noe vits i å sitte og vente på mandagen). Jeg foretrekker best å gå ut de dagene, det er jo på de dagene det er gøyest å gå ut.

Lørdager (og fredager sånn delvis) er den dagen "de andre" går ut. De folka som sparer seg hele uka til å gå ut på byen på lørdag. De gleder seg, har forberedt seg og kjøpt inn drikke til vorspiel, de staser seg opp og går ut på byen. Siden de ikke drikker så ofte skeier de helt ut på lørdagskvelden. De blir driiiitings. Hele byen er full av gutter som blir fornærma over den minste lille bemerkning og skal slåss, jenter i lite klær som griner og er fjollete og menn som har masse penger, men lite hår og begynnende måne og troen på at de har dametekke. Å få tak i en øl tar evig lang tid fordi jeg først må bane meg i vei gjennom menneskemengden, og ut fra 7-Eleven strekker det seg en kø til helt ut på gata hvor han med Volcom-genseren spyr på fortauet og hvor det ligger noen stilletthæler som jenta med de opprevne nylonstrømpebuksene (og det er ikke snakk om at katta klorte de opp) la fra seg fordi hun innså at hun egentlig ikke klarte å gå i dem. For ikke å snakke om taxi-køen (som egentlig ikke plager meg så ofte siden jeg bare bor et kvarters gange fra sentrum. Hmm...selv om jeg sjeldent går hjem til meg selv etterpå, hvem er det jeg prøver å lure, jeg havner alltid på nachspiel og det gjør ikke så mye å gå når man er full og sammen med folk og har nok sigaretter igjen i pakken)!

Lørdagskvelder ute på byen får meg til å føle meg stygg og bomsete. At jeg så sjeldent forbereder meg på at jeg skal ut sees på klærne mine. De er som oftest ikke noe finere enn hva jeg pleier å gå med til hverdags. Det forklarer hvorfor jeg (som ellers er en ganske dyktig luremus) ikke får påspandert drikke på lørdager.

Dessuten, å forberede seg til å gå ut på byen ender alltid med at kvelden blir en skuffelse. Det blir ikke så gøy når man har skyhøye forventninger. Når det at det skal være gøy blir et must. De gangene jeg har hatt det aller gøyest ute er de gangene hvor jeg har tenkt at jeg bare skal ha meg én øl og gå hjem, ja, kanskje ikke det en gang, men bare en kaffe.

PS: Men fredag var jeg hjemme og Dirty Sexy Money er fra nå av min nye favoritt TV-serie (og du må si navnet på serien høyt).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ta tilbake hverdagene + søndag som fylledag! Dæ eneste kjipe æ jo at alt stenge mye tidligere :/

Michaela

Kathleen sa...

Nei, ikke her i Kristiansand. Her stenger alle utesteder kl.2 uansett hvilken dag det er (ja, jeg vet, jævlig tidlig). Men så er det jo bare å gå på nach da! :D

dj_friksol sa...

Haha, tatt paa kornet, som alltid! Jeg foeler meg og som en stygg boms paa loerdager, for jeg glemmer liksom at det er et "must" aa spenne paa seg de hoeyeste stilettene og klemme seg inn i det trangeste, korteste skjoertet (uten stroempebukser selvfoelgelig, trusa SKAL synes naar det begynner aa li paa natt) og at jo fullere du er, jo hippere er du (vel, der klarer jeg vel egentlig som oftest aa gli inn med mengden, men ikke etter et vors med cider og sprit som allerede har vart i 5 timer foer det er snakk om aa gaa paa byen en gang (som regler, da, hehe)) Du glemte forresten emoene (nei, jeg snakker ikke gothere en gang) paa Midnight som sitter for seg selv og surmuler over EN corona hele kvelden!

Anonym sa...

Haha, bra skrevet! Har aldri tenkt på det på denne måten, men det er jo så sant. Jeg er av typen spm går ut på lørdager, og ender opp dritskuffa, og gjerne litt for full. Kanskje ødelegger jeg klærne mine, og kanskje griner jeg utover sminken som jeg har brukt evigheter på å klæsje på meg. Auda. Tror jeg skal prøve dette med festing midt i uka jeg også. :-b

Kathleen sa...

Sofia: Jeg har ikke vært på Midnight på 1000 år, så jeg vet ikke med emoene, men er ikke emoer for unge til å drikke 'a? Bortsett fra Conor Oberst liksom.

Men det er flere som surmuler, og det er unge vgs-jenter som har kjempelite penger og bare sitter i et hjørne og venter på at noen skal spandere. Haha, been there, done that.

dj_friksol sa...

Du maa huske at vi naa er to aar eldre enn 18, og de er faktisk ganske smaa de som faar komme inn paa midnight naa. vi var ikke store jentene (selv om vi hadde massive oelvommer!) i vaare bevva-dager, vi heller. og nei, det der var ikke en god grunn til aa disse conor! selv om han har falt av ektemann-pallen min.

Kathleen sa...

Haha, nå begynte jeg å tenke på da vi var på røykerommet på Bevvah og viste ølvomma til Kahlua-folka. Uergh.