fredag 11. juli 2008

Hjemme igjen

Nå er jeg hjemme i Kristiansand igjen, for en lengre periode. Jeg har vært i Danmark: på Roskilde og i København. Tilogmed en overnattingstopp i Odense, hvor jeg for noen år siden lå på sykehuset fordi jeg hadde falt av hesten på bondelandet i nærheten. Jeg skulle prøveri hester til salgs sommeren etter at Lesto døde, men jeg fant aldri en hest der i Danmark (ikke noen steder senere heller, for den saks skyld), jeg endte bare med et svært Frankensteins monster-arr og en stålkonstruksjon inni min høyre albue pga. brukket arm som jeg ikke har giddet å operere bort igjen siden fordi jeg synes jeg allerede har brukt for mye av livet mitt på sykehus og jeg alltid spyr i dagesvis etter narkoser. Ja, for jeg brukte vel omtrent halve tiden fra jeg var 9 til 12 år på sykehus for å fores med intravenøst. Jeg har vært der så mange netter at jeg har kommet ut av tellinga for lengst!

Men altså, jeg brakk ingen arm der denne gangen. Vi kom oss i køen til campen lørdag kveld, jeg drakk meg drita på en kasse billig, grønn Tuborg (bortsett fra de ølene jeg solgte til en danske i lilla kæledress mot at han sang danske sanger) og ble forvandla til en human jukebox, til mesteparten av folka rundt meg sin irritasjon. Vel inne, fortsatt i kø, men med armbånd rundt hånden, sovnet jeg midt på natten med veldig lite klær, i regnvær midt på bakken, før gjerdet ble velta og vi kunne sette opp teltet og jeg drakk enda mer øl og ble syk, rett og slett. Dette er nå to uker siden og jeg er fortsatt syk, for så lenge man drikker forskyver man det jo bare, og jeg gidder ikke la være.

Konserter? Jeg gikk glipp av både Radiohead og Grinderman, men ikke fordi jeg var drita, nei, det var bevisste valg. Jeg valgte heller å se CocoRosie og The Gossip som krasjet med de andre. Siden ingen andre tok de samme valgene som meg, var jeg mutters alene etter The Gossip (irerne jeg hang med på konserten hadde også stukket av) da alt bare ble svart. Jeg hadde øynene åpne, men shit jeg kunne ikke se en DRITT likevel, og alt jeg hørte var piping i hodet og litt festivallyd i bakgrunnen og jeg måtte støtte meg mot gjerdet. Det bruker å skje ofte når jeg ser blod (jeg har blodfobi), men det var ikke noe blod i sikte denne gangen, så jeg fatter ikke hvorfor det skjedde. Ekkelt.

Ellers? Veldig mye øl og ekkel eplesprit, uenigheter med resten av folka jeg bodde i telt med (jeg drakk for mye etter deres mening, hadde feil prioteringer på festival, hvilket jeg er fullstendig uenig med, ja, fordi hadde jeg valgt festival etter musikken, hadde jeg faen meg valgt Hove og ikke Roskilde, men det gjorde jeg ikke, jeg valgte alkoholen, osv), for mye solsteik, Camp Hasselhoff-naboene som spilte den samme sangen på repeat flere dager i strekk, å glemme å spise mat til tross for bra tilbud på vegansk mat (det skjer visst på hver bidige festival), glowsticks-regn, ting som ikke egner seg i offentligheten, bla bla.

Konklusjonen min er at jeg synes Roskilde er en svær, upersonlig, trashy festival, og at jeg ikke har noe spesielt lyst til å dra dit igjen. Jeg synes Hove er triveligere, og da gir jeg blaffen i at alt er billigere i Danmark. Faktisk. Ikke ti tusen brett med øl kan lokke meg til å velge Roskilde over Hove igjen.

København derimot! Der vil jeg bo en eller annen gang - å, hvor er byen dejlig! Vi bodde på et koselig økologisk hostell i Nørrebro (Nørrebronx, sier EA). Å, jeg vil bare dit igjeeeeeen. Nååå. Hvor jeg fant ut at tang smaker jævelig (som fiskeskinn!), hvor de viser finger'n til røykeloven, hvor jeg TOK PÅ EN MENNESKEHJERNE på Bodies-utsillinga på H.C. Andersens slott. Det var skikkelig fascinerende og jeg vil og donere min kropp til vitenskapen når jeg dør.


OK, jeg føler jeg har skrevet fryktelig mye, men jeg bare må oppdatere litt om de siste dagene også. Jeg kom tilbake til K-Town natt til onsdag, og Julie er på besøk til neste tirsdag, jeg har besøkt Dyrebeskyttelsen og prøvd å skaffe meg kattunge, men de virket uinteressert i å gi meg en og de hadde ingen leveringsklare inne akkurat da (alle kattungene som var der var visst lovet bort). Hadde de bare visst at jeg faktisk har klart å ta vare på flere hester og at vi har svær, fin hage midt i et nabolag hvor ungene leker i gata og at jeg har tenkt på dette lenge. Uh. Trodde ikke det var så vanskelig å anskaffe seg katt, jeg trodde det var masse katter som trenger et nytt hjem. Jau, også har jeg kort truffet mine kristiansandske venner etter lang adskillelse, og det var fint! Jeg gleder meg til hagefesten hos Sofia i kveld!

Selv om det regner akkurat nå da. Å, jeg elsker sommerregn, men jeg elsker hagefester mere.

BAM BAM, det TORDNER visst også nå.

Ingen kommentarer: