tirsdag 29. juli 2008

Mat

Vi vet det alle sammen, Kathleen prater masse om mat, tenker masse på mat, elsker mat.

Derfor er det på tide med et innlegg viet bare til det. Jeg kan begynne med at i går, da Sofia og jeg gikk rundt i byen og egentlig prøvde å finne et nytt plagg til førstnevnte, gikk vi innom Sans & Smak, hvor jeg aldri har vært før. Fryktelig dumt, for det viste seg at de har den veganske kremosten der, som jeg pleide å måtte dra til Ultra helt på Sørlandssenteret for å kjøpe. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har tenkt over denne butikken inne i Lillemarkens. Kanskje fordi jeg som regel bare tenker på at jeg skal ha vin eller sprit hver gang jeg setter foten min inn der?

Uansett, ikke bare hadde de den fantastiske kremosten (selv klassiske kjøttetere synes den er dritgod - ja, bedre enn ekte kremost! Og bare for å ha det på det rette: jeg har aldri i mitt liv spist ekte kremost, så jeg kan ikke si noe om sammenligningen, bare at jeg elsker den veganske), men også vegansk Mozarella og annen smelteost! Som jeg trodde jeg måtte bestille på internett for å få tak i (og det gidder jeg jo ikke). Og veganske burgere og masse annet stuff som jeg før bare har funnet i vegetar-versjoner med egg.

Og hylleblomstsaft! Jeg elsker alt med hylleblomst oppi. Da jeg var i Danmark nå sist spiste jeg sikkert hylleblomst-is 3 ganger om dagen. Jeg trodde at jeg måtte tilbake til Danmark for å spise noe hylleblomstrelatert neste gang, men den gang ei!

Handlet jeg noe da? Nei, jeg hadde ikke penger, men jeg bare senere denne uken.

Men faktisk, så har jeg ikke laget noe særlig mat i det siste. Det er for varmt til at jeg orker å stå på kjøkkenet. Kirsebærene er klare for å plukkes, men jeg orker ikke det heller. Hvor lenge har jeg sagt nå at jodda, jeg skal bake kirsebær-pai. Det skjer ikke. For det blir ikke mindre Syden der ute. Så når jeg av og til trenger å gå inn for å ta en pause fra sola og Kurt Vonnegut Jr., kan det hende jeg sjekker ut veganer-/vegetarianer-sider, og i dag støtte jeg på hjemmesiden til den sveitsiske vegetarmat- kjeden Tibits. Å, jeg er jo i mot kjeder, men... de har veganermat! Vel, jeg får bare fortsette med matpakke på fylla.

Jeg sier dere, én dag skal jeg åpne veganer-restaurant. Jeg skal bare lære meg å kutte grønnsaker litt fortere først.

Ingen kommentarer: