tirsdag 23. november 2010

5 på topp pålegg å ha på brødskiva

1. AVOCADO!!! Gjerne med litt salt og pepper også. Eventuelt uten brødskiva og rett i munnen fra skallet.

2. Makrell i tomat. Uten majones på toppen. Faktisk.

3. Det sykt gode tomatpålegget jeg ikke husker hva heter og som ikke finnes i Norge, men som vi spiste hele tiden i København og som gjorde at det gikk ann å spise de evinnelige rugbrødene.

4. Ost. Helst en sterk en. Jarlsberg over Norwegia, men aller helst en sveitserost. Hadde den bare ikke vært så dyr.

5. Hummus. Hjemmelagd seff. (Selv om når jeg tenker meg om spiser jeg det ikke så ofte oppå brødet, men ved siden av salater og med pitabrød.)


Boblende under: Snøfrisk, grønn pesto, rød pesto, peanøttsmør med bananskiver, italiensk salat (ihvertfall dagen derpå).

10 kommentarer:

Dicte sa...

Jeg er en sucker for pesto, tomas og fetaost på skivene... Hummus har jeg faktisk aldri smakt, og tror jeg må google meg frem til en oppskrift og teste! :)

Kathleen sa...

Ahh, fetaost! Jeg pleier ikke ha det på skiva da, men pesto + tomat <3 Elsker forresten å lage bruschetta light av brødskivene. Jeg rister dem, gnir på hvitløk, heller på olivenolje, drysser på litt basilikum/oregano og putter på noen tomatskiver på toppen. Nam!

åse sa...

Skulle ønske jeg var typen til å spise slike morsomme, spennende ting, men jeg er nok litt for gammeldags. Eller lettere: litt for redd og feig :P Med en gang jeg ser noe grønt og klumpete rynker jeg på nesa :P

Dicte sa...

Jeg ble sulten!

Mildri Ellida sa...

makrell i tomat er as eat, pray, love as it gets! mmh <3 og jeg elsker matporno innleggene dine, selv om ingenting overgår spalta til andreas viestad i magasinet, fysatan! gi meg en presset and.

SandraJeanette sa...

Liker!

Johanne sa...

Å, omnom. Eg vart nesten litt svolten. Likte ikkje noko av dette når eg var yngre, men det har definitivt endra seg!

Nøve sa...

Avocado er så sinnsykt utrolig godt! Jeg liker makrell i salsa bedre enn makrell i tomat, tror jeg. Og knekkebrød bedre enn brødskive. Men likevel!

Alvilde sa...

ah,nå fikk jeg sykt lyst på avocado og tomat med pepper og hvitløk oppå en ristet skive. mmm.

Kathleen sa...

Jeg er også veldig glad i knekkebrød, spesielt hjemmelagde, men nest best er Rugsprø. Skjønner ikke at det kan være så godt. Det er jo bare et knekkebrød. Også liker jeg veldig godt brunost på knekkebrød, ikke like mye på brød.