tirsdag 30. april 2019

Kvinne/mann ratio april

I april leste jeg én mannlig forfatter: T. S. Eliot. Det vil si 9 % av det jeg leste. Ikke noe å skryte av, men i hvert fall bedre enn i mars.

Kindle-en min begynte å fungere igjen for noen dager siden, etter noen måneder hvor den bare har ligget i dvale. (Jeg trodde den ikke var mulig å vekke igjen, men så fikk jeg det plutselig til.) Da jeg fikk den til å funke igjen, gikk jeg inn i netthandelen for e-bøker og vurderte om jeg skulle lese Gold Fame Citrus av Claire Vaye Watkins, American War av Omar El Akkad eller Clade av James Bradley. Jeg landet på Gold Fame Citrus, og til nå liker jeg den veldig godt (jeg angrer altså ikke på valget). Det er mulig at jeg velger å lese de to andre når jeg er ferdig med den, vi får se.

En anekdote til, er at da jeg tidligere i april spurte forlaget om jeg kunne få tilsendt noen bøker, ba jeg bare om kvinnelige forfattere. Etterpå kom jeg på at jeg hadde glemt å be om den nyeste til Mikael Niemi, hvilket var synd. Han er jo en mannlig forfatter jeg liker (Populærmusikk fra Vittula var kjempefestlig!). Jeg får huske på ham neste gang.

Ikke gikk jeg for å se en eneste mannlig forfatter på Cambridge Literary Festival heller (men en av intervjuerne var faktisk en mann: det var en mann som intervjuet Madeline Miller).

Uff, da. Ok, jeg lover å lese enten Omar El Akkad eller James Bradley den neste måneden (om ikke begge!).

Ingen kommentarer: