lørdag 4. januar 2014

Jeg gir bort et abonnement på Bokvennen

Jeg svarte 10/10 rette på quizen i Bokvennen og vant dermed et abonnement å gi bort. Jeg har jo selvsagt et abonnement fra før av, siden jeg digger bladet. Jeg synes det er så gøy og interessant at jeg ofte blir sittende med hvert nummer helt til jeg har lest det ferdig i en jafs, til tross for at det egentlig er andre ting jeg skulle ha gjort. Anyways, jeg gir bort abonnementet til en av dere blogglesere! Vi tar en slags konkurranse. Legg igjen en beskjed i kommentarfeltet, det kan være hva som helst; en bok du synes jeg bør lese, hva du synes jeg bør skrive (mer) om, hva du liker/ikke liker med bloggen min, om noen spennende planer for året, anbefaling av en bra film osv. (Men jeg er spesielt interessert i bøker som handler om voldelige forhold, for det er mitt litterære research-prosjekt for tiden, så hvis du har noe der, kom gjerne med det.) Så trekker jeg en (tilfeldig) vinner på onsdag.

Peace out, god helg!

--

PS: I Bokvennen kan man lese spalta til Vigdis Hjorth, og her har jeg skrevet om å lese Bokvennen på toget.)

14 kommentarer:

Erlend sa...

Hvis du liker litteraturmagasiner, kan du jo sjekke ut riss. Om du trekker meg, sender jeg deg gjerne et eksemplar av siste nummer i bytte.

Jeg har ikke så mye å komme med om voldelige forhold i bøker, med mindre en regner det jeg selv har skrevet om Twilight, da.

Rose sa...

Jeg likte svaret til Vigdis Hjorth i sist nummer (liker jo som regel svarene hennes). Ellers anbefaler jeg Gryttens nyeste bok, selv om den ikke handler om vold.

Sunniva (sunnivast@hotmail.com) sa...

Takk for at du introduserte meg for Helle Helle og Granta! Har nå slukt nesten hele forfatterskapet hennes, og står på venteliste på resten på biblioteket. Granta ønsket jeg meg til jul, så utrolig bra det er! (Begynte også å lese Francesca Lia Block for et par år siden, etter at du skrev om "Blood Roses" i et innlegg)

Digger forresten de personlige men distanserte tekstene dine. Føler på en måte at jeg kjenner deg, men samtidig får jeg vite bare små drypp. Ellers, så vet jeg ikke om du har lest den, men jeg likte veldig godt trilogien "Bli hvis du kan, reis hvis du må" av Helga Flatland.

Anonym sa...

Takk for alle boktips jeg har kunnet snappe opp fra bloggen din! Ellers vil jeg også si at jeg nyter det du skriver. Det er ekte og dønn ærlig :)

Haruhi sa...

Først tenkte jeg at det skulle bli superenkelt å finne bøker som omhandlet voldelig forhold, men jeg kommer ikke på en eneste (god) bok jeg har lest om emnet. Det kan jo ikke stemme.

Uansett. Det nærmeste jeg kommer akkurat nå er Frank Bills Crimes in Southern Indiana (2011), hvor alle er voldelige mot alle. Den er ganske fin da.

irene haugen sa...

Naja Marie Aidt skriver om vold voksen-barn i en novelle i Bavian, og Bjarte Breiteig har en ganske grudom novelke i Folk har begynt å banke på. Romanen Tusen strålende soler er også er alternativ...

Alexander N. Skjønberg sa...

Jeg har fulgt med på bloggen din i noen måneder, og jeg setter stor pris på allsidigheten. Siden du setter pris på Hamsuns forfatterskap, anbefaler jeg filmen Hamsun fra 1996 (har du sett den?). Det er nok mye som kan diskuteres om innholdet i filmen, men Max von Sydow spiller utrolig bra. De ulike filmatiseringene av bøkene skal jeg være forsiktig med å anbefale; disse blir aldri på nivå med bøkene, og noen Hamsun-elskere synes det er vanskelig å håndtere dette. Jeg liker imidlertid flere av dem ganske godt.

Sandra Olsen sa...

Så hyggelig at du vil gi det bort!
I julen leste jeg Venus i pels av Leopold von Sacher-Masoch. Ikke så veldig detaljert og mer psykisk enn fysisk vold og volden er selvvalgt.
Jeg liker hverdagsskildringene dine! Jeg ønsker meg dessuten en fersk student-guide eller noe. Hvordan takle studiene, tips og triks som man bør vite eller noe.
Takk for hyppige og gode bloggposter og for at du ikke er for forutsigbar.

Ine sa...

Vet ikke om du er interessert i bildebøker, men en av bøkene jeg skal skrive om i masteren min er Sinna Mann av Gro Dahle og Svein Nyhus. Vel verdt en kikk!

Agnes sa...

Oh, du vant! Kudos. Og kult at du deler ut. Jeg liker også Bokvennen, men abonnerer ikke på en kløyva skit. (Utenom Babylon da, men det er studierelatert - arabisk - og da er alt lov.)

Det eneste jeg kommer på som jeg ikke kan huske å ha lest om her allerede er Äldreomsorgen i Kågedalen (og de andre av Nikanor Teratologen. Har smålyst til å lese Apsefiston, men vet ikke om jeg har nok guts.)

m sa...

Bokvennen, verdens beste magasin! Å, det ønsker jeg meg. Jeg holder på å lese Mesteren og MArgarita igjen nå, verdens mest klassiske bok å digge, sikkert, men jeg hadde nesten glemt hvor mye jeg koste meg med den. Mm, alt er bra. Håper jeg vinner. Hehe.

Trine sa...

Hei,

Jeg vil bare si at jeg liker godt det du skriver. Det er fine hverdagsskildringer som alltid rører i noe annet, og gir ettertanke. Inspirerende :)

Selv sliter jeg for tiden med å fullføre bøker. jeg starter på en, på to, og uansett hvor bra de er fullfører jeg dem ikke. Jeg har også masse ufullførte tekster liggende på pcen og i notisblokker. Noen tips mot dette?

Synne sa...

Wohoo, konkurranse! Jeg vil gjerne være med!
Jeg har dessverre ikke stort å melde angående vold, men jeg liker å lese det du skriver, både om bøkene du leser og om livet du lever. Tankene dine er kloke og tekstene dine har flyt.
Jeg kommenterer ikke så ofte lenger, dessverre, men jeg stikker innom jevnlig, og ser frem til å fortsette med det i 2014.

Kathleen sa...

Erlend, jeg har hørt om Riss, det er jo bladet til litterturviterne på NTNU, men jeg har ikke lest det før. Skulle ha trukket deg ass, men det ble det ikke (jeg skrev faktisk navn på lapper og ba en annen person trekke; old school, jeg stoler ikke på random-generatorer på nett.)

Sunniva, så gøy å høre!

Alexander, jeg har ikke sett filmen Hamsun, det må jeg få gjort. Jeg har derimot sett 'Sult', mulig det er flere enn en versjon, men jeg husker ikke hvilken i så fall, for jeg så den på skolen (ungdomsskolen??), kan ikke huske var negativ til den, men så hadde jeg heller ikke lest 'Sult' ennå da jeg så den.

Sandra, jeg tror ikke jeg kan skrive noen fersk-student guide, haha, etter å ha studert til en bachelor vet jeg fortsatt ikke hvordan man klarer studielivet. Eller...hm, jeg skal se hvordan jeg kanskje kan vinkle den, likte idéen! Takk for boktipset også, er interessert i psykisk vold også, føler egentlig at fysisk og psykisk vold går hånd i hånd.


Og til alle andre som kom med tips også, takk! Jeg noterer ned.