tirsdag 21. august 2012

Tirsdag mens vi venter

[...]

Og det var nettopp det jeg sa da hun ene noen dager senere skrev at hun satt på kafé Opera, hvis det var sånn at jeg var i byen og kjedet meg. Det var mandag og jeg kjedet meg ikke. Jeg kjeder meg faktisk aldri. Verden er så stor og jeg for liten til at det går ann å kjede seg. Denne dagen brukte jeg på å handle inn pensum. Jeg fant en grå handlekurv og stappet bøker oppi den mens jeg hadde mobilen i den andre hånden og regnte ut hva det kom til å koste meg, jeg var nemlig redd jeg ikke ville komme til å ha nok.

Det viste seg at jeg hadde nok til pensum i to av fagene mine. Det tredje faget hadde jeg ikke nok til. Jeg får kjøpe det siden, tenkte jeg. Deretter gikk jeg for å lese litt på pensumet. Jeg leste om puritanerne som dro til det som senere skulle bli USA. De stiftet de første skolene og det første universitetet. De var veldig boklige. Det var fordi de var så opptatt av én bok.

Så kjøpte jeg en haug med togbilletter. Det gjør jeg visst én gang i halvåret. Den første skal jeg bruke allerede neste uke.

På butikken kjøpte jeg en sjokoladeis fordi jeg hadde tenkt på det i mange dager at jeg hadde lyst på en is, selv om det ikke var det mest passende været til is, ville noen tenkt, men jeg, jeg synes all vær er passende til is. Så syklet jeg hjem med bøkene stødig på bagasjebrettet og laget middag mens alle snakket i telefonene sine. Jeg også.

Ingen kommentarer: