søndag 26. august 2012

Snart drar vi til Amsterdam

Bildekilde. 

Om noen uker drar jeg på firmatur til Amsterdam. Jeg har vært i Nederland før, men aldri i Amsterdam. Vi skal kjøre båt på kanalen og jeg skal se på kunst, det er det jeg vet. Jo, også vet jeg at de sykler en masse, og at det er mange indonesiske restauranter der, og det liker jeg. Så mye mer vet jeg ikke (jeg vet at de har coffee shops og Red Light District, men hva skal jeg med det?), og poenget mitt er: er det noen av leserne mine som vil gi oss noen tips? Vi er glad i museer og mat, spesielt kake. Og siden jeg er så opptatt av litteratur, kanskje noen har noen (skjønnlitterære) boktips relatert til byen?

9 kommentarer:

Johanne sa...

Amsterdam står på lista over plassar eg har veldig lyst til å reise. Lista er sjølvsagt veldig lang, men den tilhøyrer den delen av lista som ikkje er så urealistisk at det går an å få til i næraste framtid!

Synne sa...

Det er skikkelig koselig i Amsterdam! Jeg var der for mange år siden, og husker ingen navn, men jeg husker at de hadde ekstremt god kinamat på en restaurant som egentlig var en enorm båt og som lå ved kaia.
Forresten så vet jeg at folk som tar bilder og deler dem på weheartit, eller som finner ut at noen andre har delt dem der, synes det er kjedelig når de ikke får ordentlig henvisning. (Å skrive kilde: weheartit blir litt som å skrive kilde: google, liksom.) En liten bildebruk-pekefinger herfra, altså!
God tur når den tid kommer!

Kathleen sa...

Å, jeg vet det, var bare lat... eller, noen ganger husker jeg ikke hvor bildene kommer fra. Jeg skal skjerpe meg!

Kathleen sa...

Nå er kilden der!

S sa...

Amsterdam er kjempekoselig, ja! Mye bedre enn jeg forventa da jeg var der for første gang for et par år siden. Her har du et par tips fra meg:

Himmelsk mat på koselig restaurant: De 3 Vrienden. Velg følgende dessert: Death by chocolate. Jeg har aldri i mitt liv smakt bedre. Man dør, virkelig.

Ellers kan man finne mye artig og underfundig i De 9 Straatjes = de 9 gater, et strøk med mange små butikker og økologiske kafeer.

God tur!

PS. Ser du har fått deg insta! I'm like, so adding u. :P

Anonym sa...

Her er et blogginnlegg jeg skrev etter at vi var i Amsterdam: http://enfarliggalei.blogspot.no/2011/04/amsterdam.html

Mannen min var en gang på denne, og var veldig fornøyd, litt finere restaurant med nydelig mat: http://www.happycow.net/reviews.php?id=1003. Her er hjemmesiden: http://bettys.nl/index.html

God tur! :) Elri

Kathleen sa...

Tusen takk for tips! Jeg så på innlegget, det virker skikkelig hyggelig i Amsterdam! Det fikk meg til å glede meg! :)

Anonym sa...

Så bra! Det var virkelig en flott by! Utrolig mye fin å se, spennende museer og fabelaktig utvalg for matmonser som oss.

Synne sa...

Så fint å se!
Gratulerer med smarttelefon, forresten - jeg fikk min første i mai i år, så jeg var også sent ute. Instagram er gøy!
Ha en fortsatt fin uke!