tirsdag 7. august 2012

Engangskamera: Lillehammer og Bergen

Her en dag fremkalte jeg noen engangskameraer. Noen av dem har jeg hatt liggende en stund og jeg hadde glemt hva jeg hadde tatt bilde av, andre igjen hadde bilder fra ganske nylig. Her er noen av bildene.
antioksidanter

Smoothie fra Fruktbar og Sara Stridsbergs Darling River på en benk i Bergen.
park

Tro det eller ei, men dette bildet er tatt klokken ti på kvelden i Bergen en gang i mai. Det var nesten tropenatt.
 rød kjole

I Gamlehaugen-parken i Bergen en sykt varm dag i mai. Vi spiste druer og leste til eksamen.
narrasjon

Her prøvde jeg å ta bilde av sola midt på natta, men det gikk ikke så bra. Det var under en varm juninatt da vi satt ute hele natta og drakk cava og rom og hørte på musikk. Solen kunne hele tiden skimtes i horisonten, men tydeligvis ikke på film, som om norske sommernetter er for out of this world til å fanges på kamera, som spøkelser og andre overnaturlige ting. Kanskje det er litt sånn, for hvert år lar jeg meg begeistre av den, sola som aldri går ned, jeg går aldri lei av det.
vin

Vi venter på at forfatterne skal entre scenen på litteraturfestivalen i Lillehammer. Vi sitter nesten på første rad fordi Knausgård skal komme. 
speilsalen

Utenfor Café Stift i Lillehammer. Vi har nettopp sett og hørt på Knausgård. 
opera

Jeg, (nå forhenværende) pescetarianer/vegetarianer, våknet opp en dag i mai og sa: Jeg har så lyst på burger. Etter det har jeg spist burger med jevne mellomrom. Dette bildet er fra da vi gikk i en time til McDonalds i Lillehammer for å spise burger. Sist jeg spiste burger var på Café Generalen på søndag. Da spiste jeg BBQ-burger med smørstekt mais. Mm. Gleder meg allerede til neste gang jeg skal spise burger.
langt

Omtrent der jeg bodde da jeg var i Lillehammer på litteraturfestivalen.
gamle

Øl og lesning av magasinet Plot på Felix Pub i Lillehammer. 
stav

 Jeg feiret en god muntlig eksamenskarakter med nybakte scones med smør og blåbærsyltetøy på Krok & Krinkel Bokcafé i Bergen i begynnelsen av juni. De var sykt gode.
sko

Kaffe og søt bakst på en benk i Bergen.
etter noe

Et flyttelass.
nesttun


Pappa, kjæreste og bror på rastepause i Hardanger.
hj

Snø på sommerfjellet.
over

Rastepause ved Byglandsfjorden. Vi spiser brødskiver med avocado. 

6 kommentarer:

Ena sa...

Du er søt når du viser fram peace tegnet hele tida,haha! Også syns jeg snø på sommerfjell var et sykt fint bilde!

Anonym sa...

Herlege, alle saman. Det er noko eige med eingongskamerabilete. Det blir på ein måte meir augneblikk enn digitale bilete. Ingen sjanse til å ta tjue og velje det beste (okei, det går jo), eller sjå på det første og få folk til å stille seg opp anneleis.

S sa...

det jeg lurer på, er hvordan dere klarte å ha med avokado i nista. dristig! skar dere opp avokadoen der dere tok pause og spiste? eller ble den ferdig oppskjært hjemme og lagt på brødskive og pakka inn? (håper på alternativ 1, i og med at alternativ 2 ikke kan ha smakt noe særlig eller sett noe særlig bra ut.)

Kathleen sa...

S, vi smurte avocado på skivene hjemme og tok dem med. Det er sant at avokadoen blir brunaktig i fargen når den har ligget en stund, men det betyr ikke at den smaker noe dårligere. Hvis det er ubehagelig at avocadoen har en annen farge enn grønn, kan man jo bare sprute på sitron når den er nyskjært, så holder den seg grønn.

S sa...

har ingenting imot litt farge på avokadoen, men står den for lenge, svekkes smaken også...syns nå jeg da. men takk for sitrontips, det visste jeg ikke! :)

Kathleen sa...

Åja, jeg synes avocadoen gjør brødskivene ikke-tørre ved å ligge der litt, i noen timer. Pleier å ha andre ting på også da, rødløk kanskje. Eller litt sennep, eller smøreost. Salat. Agurk, tomat. Bønnespirer.