mandag 20. august 2012

Mandag mens du venter

[...]

Jeg skrev tilbake umiddelbart.

Jeg spurte om han hadde fått seg jobb. Jeg spurte hva han hadde gjort i ferien. Han hadde vært i Italia og i Nederland skrev han tilbake. Jeg skrev jeg skulle til Nederland snart, til Amsterdam. Der har jeg aldri vært før. Jeg tenkte så på da jeg satt og drakk kaffe med noen venninner forleden. Da jeg fortalte dem at jeg skulle til Amsterdam snart, snakka de selvfølgelig om pot. Jeg sa jeg ikke var opptatt av det, jeg skulle se på Rembrandt. De rynket på nesa, de to venninnene. Jeg lurer av og til på hvordan jeg klarte å bli venner med dem, vi har ingenting til felles. De synes zumba er veldig gøy, jeg hater det. Vi dro på det sammen en gang, det var jeg som ble med dem. Det ble med den gangen, jeg hata det. Det verste var musikken. Jeg liker heller ikke musikken de setter på når jeg er på vorspiel hos dem. Rockepop. Jeg sier ikke noe, for de liker det jo, det er ingen grunn til å være gledesdreper, det er uansett to mot en. Billedlig. Jeg mener selvfølgelig alle de andre mot en, som er meg.

Jeg sa jeg skulle skrive en eksamen på nynorsk, og hun ene rynka på pannen. Jeg sa jeg skulle på et foredrag om den nye nynorskrettskrivingen pga. det. Deretter rynka hun andre på nesa. Hvorfor det?, nærmest spyttet hun ut. Hvorfor i helvete skulle jeg det? Jeg visste ikke hva jeg skulle si, selv om jeg visste hvorfor. Jeg vil jo skrive ordentlig på eksamen, jeg tar skolen ganske seriøst. Jeg tar i grunnen språket seriøst. Alt dette kunne jeg ikke si til dem, det ville vært som å snakke et ukjent språk.

Av og til orker jeg ikke å gå og drikke kaffe med dem. Jeg setter meg heller på lesesalen. Der finner jeg dem aldri.

2 kommentarer:

Michaela sa...

Og så nynorsk som er så fanatstisk! Elsker å lese det, men fryktelig dårlig til å skrive det. Fikk bedre på nynorsk enn bokmål, men bare fordi jeg slo opp ALLE ord for å få riktig bøying. Og temaet var awesome. Jeg finner av til ut nettopp det der, at jeg ikke skjønner hvorfor vi er venner. Mwn føler ikke jeg har mange av nok til å kutte ut noen av dem.. Det er jo alltid noen bra trekk ved alle da.

Kathleen sa...

Haha, ikke jeg heller! (Jeg mener, jeg har heller ikke mange nok.) Og alle har jo bra sider, disse også. Jeg blir av og til bare så oppgitt.