mandag 30. mars 2009

Steder i Kristiansand #4: Shell i Elvegata

Forrige bensinstasjon i ilden var Parko, denne gangen er det Shell i krysset ved Elvegata og Dronningesgate (kebabgata). Av og til når man ringer etter drosje til Statoil helt i den andre enden av Elvegata, kommer taxiene hit i stedet. Eller hvis man avtaler å møtes på Statoil, så går man til Shell. For Shell er the bensinstasjon, den man går forbi når man skal til Lund. Forøvrig er det ganske jævlig der sent på lørdagskvelden. Don't ask why, men en lørdagskveld var jeg på Spot (hvor det ikke er en fullstendig vegg rundt guttedoen*, men et "vindu" med akvarium og gullfisker som er fine å se på) og da gikk omtrent hele klientellet i tog til Shell etter stengetid (hvis man ikke vil ha kebabmat eller stå på andre siden av veien utenfor Luga Grill pga. veldig lang kø, er dette det nærmeste stedet å gå til fra Spot). Herregud. Spot er jo et sted for lørdagsmennesker.

Ellers er Shell et yndet stoppested for å handle inn til koldtbord klokken halv fire på hyggelige sommernetter, før man hopper inn i taxien. Også har de god smoothie (i hvertfall med alkohol i blodet, jeg har aldri smakt den edru, men hvem kan si hva som er riktig her i verden, kanskje alt er en illusjon uansett, som Matrix-filmene påstår**), men ikke noe nattmat jeg kan spise (i hvertfall ikke da jeg var veganer, jeg tror ikke jeg har vært der siden det). Bortsett fra boller da (som jeg av og til pleier å spise som nattmat, når jeg får tenkt meg om). Uansett, når nattmaten er inntatt ferdig utenfor Shells butikk, eksisterer ikke lenger den farlige kombinasjonen ild+bensin i folks hoder, så de står der og tar seg en etter-maten-røyk. Og kanskje slår noen damer i korte dongeriskjørt på fyren sin med veska mens de hyler (av og til), eller noen spyr og hyler (ofte). Æsj. Og mens de står bak hjørnet og spyr (eller gjør andre ting) kan de se på dette (det er faktisk rett rundt hjørnet):


En kan kanskje si at jeg kompenserer med et helt hyggelig bilde for det bildet jeg fant av Shell med politiavsperringer etter et butikkran:


Apropos Shell, grunnet min store frykt for å noen gang å si sj-lyd i stedet for kj- (jeg gjør det noen ganger, men ikke fordi jeg ikke gidder å si si kj-, men rett og slett fordi jeg av og til glemmer hvordan ord staves i en brøkdel av et sekund før jeg sier det), sier jeg av og til Kjell i stedet for Shell. Det er jo også feil, jeg vet det, don't tell me. Enda en apropos: har du forresten tenk over at de ikke har kj-lyd i Danmark? Kærlighed og København.
Tilbake til Elvegata: Shell er et hyggelig nok stoppested på vei til nach og sånt, så lenge det ikke er på en lørdag rett etter stengetid på Spot, men siden det er så langt fra alle andre utesteder enn Spot, pleier det ikke å være så stappa der når man endelig kommer dit fra en tur på byen som ikke er på Spot (jeg har bare vært på Spot én gang, ok?), for da er jo det følget ferdig med ærendet sitt. Altså får også denne bensinstasjonen dette fjeset: :-)

PS: Disse fjesene er mulige å få:
:-D - herli'e land, dette æ feeeed!
:-) - fornøyd
:-/ - vi hadde jo muli'hed til å gå et anna ste' i stede' da
:-( - kjipt
:-X - for no' dødla driid, æ ska' aldri hid igjen* Dette tok det lang tid for meg å forstå
**Ikke at jeg driver med filosofi, jeg synes det er teit og virkelighetsfjernt. Sorry, keep it real, biffen eksisterer.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Haha, det er gøy å lese det du skriver. Jeg blir glad. Og kjenner meg igjen med redsel for å si skj-lyd, selv om jeg aldri gjør det feil. Min venn Elisabeth sier faktisk kj ubevisst når hun hører folk som sier skj på feil sted. En smule frekt, kanskje.

Kathleen sa...

Nei, de fortjener det :P Med mindre de er utlendinger da, de hører jo faktisk ikke forskjellen på kj og skj.

Kathleen sa...

Og takk for hyggelig kommentar btw! :)