søndag 6. november 2011

Notater fra Berlin I

1. På Schönefeld flyplass ber jeg om to billetter i en kiosk, på engelsk; ikke fordi jeg tror jeg kommer til å si noe feil på tysk, ikke fordi jeg tror jeg ikke kommer til å bli forstått på min skoletysk (hvor vanskelig er det å si zwei citycard für den Bus, bitte), men fordi jeg er redd for at damen bak kassa skal svare meg med en masse jeg ikke forstår, fordi skriftlig er så mye lettere enn muntlig, eller pga. vedkommendes hastighet eller kanskje særegne dialekt, slik at jeg dermed da vil avsløres som en som jukser seg til LIKSOM å kunne tysk, at jeg da vil bli forstått som en som ikke kan tysk likevel. Derfor sier jeg two tickets to the bus og blir svart med en klingende engelske uttale av six euro, som om jeg ikke ville ha forstått sechs euro, før jeg får billettene og på holdeplassen like etter erklærer til min kjæreste at fra nå av snakker vi ikke engelsk, fra nå av snakker vi bare tysk.

2. Si i fra hvis du ser en postkasse.

3. Vi går ut for å se film på Babylon Kino hvor filmene ikke er dubbet, men vises på originalspråket; jeg vil se den franske I'm not a fuckings princess, men det blir for babylonsk for Ea å se fransk film med tysk tekst, så T foreslår at vi går og drikker øl i stedet, så vi går og drikker øl på en hipsterbule, og jeg kjøper grappa fordi jeg for en gangs skyld har råd til det og kan ikke fatte og begripe at jeg noensinne har syntes grappa var godt, før jeg kommer på at den eneste gangen jeg drakk grappa før var den gangen jeg allerede var full på cava og så på soloppgangen og at det må være derfor jeg trodde jeg likte grappa; bestiller deretter pernod på pernod for det vet jeg at jeg liker; så snakker vi om bloggere vi ikke liker og the next generation og studiene og musikk og Honningbarna og the Gossip (fordi de spiller det på utestedet) og filmer på iMDB, og etterpå drar vi til Neukölln og spiser den beste børeken jeg noensinne har spist.

4. I Kreuzberg drikker vi øl på en gatekafé sammen med en masse St. Pauli-supportere fra Hamburg på vei til fotballkamp.

2 kommentarer:

tonje sa...

Så flink du er til å skrive. Dette var kjekt å lese. Høres ut som en fin tur.

Lill-Veronica Skoglund sa...

/ Tusen takk.

Høres koselig ut!