mandag 28. november 2011

Jeg henger ut med litteraturhistorien, del 2

Kom igjen 'a, du kan si det til meg, jeg LOVER å ikke røpe det til noen andre, maser jeg til Emily. Kan du ikke bare plis si om Heathcliff er halvbroren til Catherine eller ikke? Og hvordan klarer han å bli så rik forresten? Har han rana en bank? Jeg maser og maser der vi sitter i vinterhagen og nipper til te; jeg piner meg gjennom slurker av svart te (som jeg hater) og der ute blåser det over det engelske landskapet og jeg tenker på paparazzibilder av Kate Moss og Sadie Frost i kledd militærgrønne anorakker og Hunter-støvler der de går tur i et landskap som dette. Og så tenker jeg på: hvem er egentlig Sadie Frost, er hun en skuespiller eller rett og slett bare ekskona til Jude Law? Akkurat som at Sienna Miller også bare er on/off-dama til Jude Law? Og så tenker jeg på den helt forjævlige filmen Casanova hvor hun spiller en liksom-veldig-intelligent-kvinne som Casanova virkelig må bruke lang tid på å erobre, og når han klarer det til slutt er det ikke fordi hun bare er et ligg, men fordi det er ekte kjærlighet og så stikker de av fra Venezia for godt sammen med en eller annen teatertrupp. Og deretter kommer jeg på at jeg gikk glipp av det Emily hadde å svare meg, og at hun ikke så veldig lenge etter utgivelsen av Wuthering Heights dør av tuberkulose og så er det ingen som får noe svar på om hvor Heathcliff kommer fra fordi jeg satt og kikket ut på heia og så for meg Kate Moss i Hunter-støvler.

Så jeg nikker og smiler her jeg sitter malplassert i svarte jeans og mariusgenser, midt i viktoriatiden hvor alle kvinner går rundt med empirewaist-kjoler, det er i hvertfall det jeg tror om viktoriatiden rett og slett pga. alle de evinnelige filmatiseringene av bøkene til Emily og søstrene hennes. Jane Eyre, tenker jeg, for så å tenke på en annen Jane i empirewaistkjole, nemlig Austen, og på at jeg faktisk aldri har sett den tv-serien av Stolthet og fordom hvor Colin Firth spiller Mr. Darcy og han er jo så sykt kjekk. Jeg tenker på at jeg har ei venninne som elsker Jane Austen og at hun sikkert har sett den serien ti ganger. Jeg tenker kanskje jeg må se den fordi Colin Firth er så sykt kjekk, og så ler jeg for jeg skal liksom forberede meg litt til eksamen og tenke litt på Catherine og Heathcliff og Catherine jr. og viktorianske, gotiske og realistiske romaner, men så er hele hodet mitt et engelsk sladreblad i stedet. Og midt oppi det igjen begynner jeg å tenke på Helen Fieldings Bridget Jones dagbok, som faktisk er kjempemorsom og vittig, og på at Bridget Jones er helt enig med meg hun, hun synes også Colin Firth er sykt kjekk, det står i dagboken hennes, og at jeg tenkte på det da jeg så filmen hvor en av kjærestene hennes er spilt av nettopp Colin Firth som jo nevnes i boka som en kjendis som er sykt kjekk.

Deretter banker det på døren og Charlotte og Anne kommer hjem, jeg takker for teen og sier jeg må gå, for jeg har nemlig en avtale om å spise camembert med Gustave i Frankrike, og jeg må gå og kjøpe et brød først med de tjuetre kronene jeg har igjen, så see you latersss, aligators, kanskje.

1 kommentar:

Haruhi sa...

..også leser jeg denne, og oppdager at den er enda mye morsommere enn den forrige.