torsdag 4. august 2016

Bøker lest i juli

PROSA
1. CHIMERA av Gert Nygårdshaug
2. PERSONAR DU KANSKJE KJENNER av Synnøve Macody Lund
3. VENNSKAPETS PRIS av Kjell Askildsen
4. KJÆRLIGHETSHISTORIE; ELLER UTENOM OG HJEM; ELLER ET EPOS: EN ROMAN I TO AKTER av Gine Cornelia Pedersen
5. ALLE UTLENDINGER HAR LUKKA GARDINER av Maria Navaoor Skaranger
6. ELSKEREN av Marguerite Duras
7. NULL av Gine Cornelia Pedersen
8. BIOGRAFI. BREV. DAGBOK av Tomas Espedal

SAKPROSA
9. FRA EVIG VEKST TIL GRØNN POLITIKK av Svein HammerDEN BESTE BOKA
Fra evig vekst til grønn politikk, men av prosa: Elskeren av Duras. Leste den i solveggen på en hytte i Jotunheimen. Ellers fikk jeg sansen for både Skaranger og Pedersens debutromaner. 

DEN KJIPESTE BOKA
Biografi. Brev. Dagbok av Espedal. Den var fullstendig uinteressant. Etterpå lurte jeg på hvorfor jeg var så begeistret for Espedal i fjor sommer. Var tiden den rette, men feil nå? Jeg la den igjen på Svalbard da jeg dro. Jeg tenkte det ikke er verdt å ha den i bokhylla mi. 

4 kommentarer:

Sara wm sa...

Lurer på noe, om du leser bøker du finner fullstendig uinteressante, fortsetter du gjennom eller legger du den fra deg? Alltid et lite dilemma for meg, særlig om forventningene var i det store; altså, boka må vel bli bedre etterhvert? osvosv.
Håper det ikke gjør noe at jeg spør, (synes du alltid skriver om så gode bøker), har du noen bøker tilknyttet/relatert til biologi å anbefale? Alle sjangre er velkomne. Og vet du om det er noen lesesaler ved NMBU man kan slippe inn på uten å ha studentkort? Virker muligens litt forskrudd å ønske å dra på lesesalen ved et uni man ikke studerer ved, men går på vgs og er ikke store tilbudet om steder å lese etter skoletid. Og du skulle ikke tilfeldigvis (siste spørsmål nå) vite om noen områder rundt Ås som har et spesielt interessant økosystem? (på utkikk etter tilskudd til en objektsamling).

Håper ikke det gjør noe at jeg spør, det var ikke akkurat så nært tilknyttet innlegget. Liker måten du skriver på (fortsett med det).

Kathleen sa...

Hei! Jeg leser nesten alle bøker til ende, selv om det finnes bøker jeg skulle ønske jeg ikke hadde kastet bort tid på. Det aner meg kanskje ofte om en bok kommer til å være bra eller ikke. (Eller det skal mye til før jeg begynner på en bok, kan ikke bare begynne på hva som helst.) Jeg anbefaler Dawkins "The Selfish Gene" og "Sexual Selections" av Marlene Zuk av sakprosabøker. Skjønnlitteratur: "Hver morgen kryper jeg opp fra havet" av Frøydis Simonsen.

Jeg tror man kan lese overalt på NMBU uten nøkkelkort før klokken 16 i de fleste bygg. I bioteknologibygningen helt til klokken 18.

Det kommer an på hva du er ute etter hvis jeg skal anbefale et økosystem. Jeg er glad i Årungen, fordi det er så rikt på fugler. Leter du etter planter er det mye rundt campus (og da tenker jeg på de ville!).

:)

Anonym sa...

Hei. Er halvveis i Biografi nå, og sitter igjen med det samme intrykket. Jeg ble helt hektet på Espedal tidligere i år, og tenkte jeg skulle lese meg gjennom hele forfatterskapet. Tok for meg Biografi og ble så umåtelig skuffet. Så akkurat nå lurer jeg på om jeg i det hele tatt skal lese den ut, eller prioritere alle de andre bøkene som ligger og venter..

Kathleen sa...

Biografi er helt grusom. Hele den trilogien er grusom. Den har etterlatt meg med en så stor aversjon mot Espedal at jeg ikke orker å tenke på å lese "Året", selv om den sikkert (?) er bede.