onsdag 16. oktober 2013

Noen bokvaner

Jeg fant noen bokspørsmål hos Glamourbibliotekaren. Jeg gidder ikke å oversette fra svensk. Det er bedre at vi utfordrer hjernen med noe som er litt annerledes enn vi er vant til. Da blir risikoen for å en gang få alzheimers  mindre. Dessuten er jeg veldig for at skandinavere skal forstå hverandre på de andres premisser. F.eks. ikke snakk til meg om svorsk, for en tåpelig ting. Æsj. Jeg blir nesten sint når jeg tenker på det. Uansett, her:

Senast köpta inbundna bok: 
Heavenly Bodies: Cult Treasures and Spectacular Saints from the Catacombs av Paul Koudoumaris. Forfatteren er fotograf og har reist Europa rundt og tatt bilder av overdådig pyntede skjeletter. Katolsk estetikk og skjeletter. Definitivt noe for meg. Tipset fikk jeg fra Maja Casablancasm

Senast köpta pocketbok: 
Tja, tells magasiner? I så fall nyeste nummer av The Chicago Review. Det handler ihvertfall om litteratur! Forøvrig venter jeg ennå på at det skal komme i postkassa, gleder meg veldig!

Favoritgenre:  

Uæh, kan man svare på det?!
tro
Favoritbokhandel: 
Jeg er ikke så veldig glad i bokhandler, men setter veldig pris på godt utvalg av tidsskrifter og magasiner. På den måten kan man si at jeg er mest glad i Narvesen. (Og noen Narvesen-kiosker er helt klart bedre enn andre, f.eks. den på Bryggen i Bergen.)
x
Favoritbibliotek: 
Jeg er ikke så veldig glad i biblioteker heller, selv om jeg liker konseptet, selvsagt. Altså ikke bibliotek i fysisk forstand. Så lenge de har inne de bøkene jeg vil lese er jeg fornøyd. 

Favoritplats att läsa (i hemmet): 
Så lenge det er bra leselys er det greit. we


Favoritplats att läsa (utanför hemmet): 
Toget. Jeg elsker å lese på toget. Generelt er jeg glad i å lese mens jeg reiser. Jeg er derimot ikke en person som tar med meg bøker for å lese dem på kafé. Det finner jeg ingen glede i. 

Fem författare du alltid köper i inbundet format: 
Det er sjeldent det er bøker jeg må kjøpe. Jeg eier nemlig alt jeg leser og har lest inni hodet mitt. 

Bästa lässnackset: 
Frosne druer, yoghurtnøtter, smågodt, sjokoladekjeks. som 


Bästa läsdrycken: 
Te eller vin. 

Bästa bakgrundsljudet vid läsning: 
Lyder jeg forholder meg likegyldig til. Hva det er kommer an på dagsformen. Noen dager har jeg mer tålmodighet enn andre. sv


När på dygnet läser du helst? 
Jeg vil helst gjøre alt i livet om morgenen, men dessverre er det ikke tid til det, så det blir oftest til at jeg leser om ettermiddagen, kvelden. n


Bästa bakfylleläsningen: 
Opplevde nylig at jeg leste Hamsun bakfull. Det var ålreit. Jeg har ærlig talt ikke tenkt noe særlig på dette. Mulig det har en effekt på lesningen. Å være bakfull har definitivt noe å si for skrivingen. bl


Bästa kollektivtrafikläsningen: 
Jeg har helst korte bøker i veska/sekken. Orker ikke å drasse på tunge romaner. Men leser heller ikke dikt i kollektivtrafikken, det trenger liksom mer oppmerksomhet enn det er mulig å ha på bussen. Imidlertid har jeg i det siste lest mest aviser på bussen. Det er nok fordi jeg jobber nesten hver helg og ikke rekker å lese alle helgeavisene lørdag morgen, så jeg tar dem med meg. 

Ingen kommentarer: