torsdag 3. mai 2012

Handlingsreferat

Jeg sitter og vet hva jeg skal skrive når jeg kommer hjem, men når jeg kommer hjem drikker jeg vann, flere glass, for jeg er så tørst, så koker jeg te (grønn) og varmer opp rester fra en dag i forrige uke (maten er fortsatt god); den spiser jeg mens jeg leser de siste kapitlene av en bok jeg tidligere leste på en benk ved vannet mens jeg spiste knekkebrød og majones. Etter det skriver jeg, men det er noe annet jeg skriver, jeg skriver ikke om det jeg ville skrive om, jeg skriver ned notater om boken, kanskje trenger jeg dem, kanskje trenger dem ikke (det kommer ann på hukommelsen). Jeg koker mer te (av urter), så tenker jeg på at det er synd om jeg går glipp av det som stod så klart for meg tidligere i dag, de årene og den sykkelturen til den hagen den sommeren vi befant oss i et slags limbo, uvitende om hvor vi skulle ende opp, vi satt og snakka om det der, husker du, du og jeg. Vi drakk øl og det var fint vær. Jeg kom ikke på det av meg selv, det var det du som gjorde, er du en slags hukommelse?

Jeg husker en rutete duk og en parasoll og noen andre som drakk øl og barn som lekte, som i dag da jeg drakk kaffen min i parken, som gjorde at jeg flyttet meg hundre meter bort fordi ballen distraherte meg, jeg ble redd for den, så ringte jeg A og lurte på om hun ville komme. Jeg tenkte på det jeg skulle si glimtvis. Da jeg kjøpte en kroneis med jordbær tenkte jeg på da jeg ikke kjøpte kroneis med jordbær, men med krokan, når var det igjen, så sa hun har du vært der inne, men det hadde jeg ikke. Mye senere kom jeg på at det jeg ville si, det jeg ville skrive, var mer en følelse enn noe spesifikt - som en hendelse eller en erklæring kanskje - heller  mer som en stemning liksom, en viss stemning, noe som ikke lar seg forklare med de ordene jeg har.

1 kommentar:

Johanne sa...

Ofte når eg sit på buss eller drøymer meg litt vekk i skuletimane dukkar den perfekte teksten opp i hovudet mitt. Orda formar seg av seg sjølv og eg klarer å setje ord på ting eg har prøvd å setje ord på så mange gonger før. Så når eg har tid til å skrive det ned er det vekke. Skulle hatt ei indre notatbok i hovudet.