søndag 27. november 2011

Om meg

Denne tingen har jeg tatt fra Imaginary Pixies.


jeg er
tjueto år (tjuetre rett rundt svingen), rettskrivingsnazi, halvt norsk/halvt indonesisk, verdens dårligste koneemne, (glad-)nihilist, ateist og realist.

jeg liker musikkvideoene til Rihanna, myntete, katter, å være alene, pernod, Berlin, å gå på fjellet og cruise rundt i bil med stereoanlegget på høy styrke.

jeg spiser brød! masse brød! jeg elsker brød! jeg elsker karbohydrater! lav-karbo er det teiteste jeg vet. hvordan kan man ikke spise brød?! jeg kan ikke leve én dag uten brød.

jeg sier ja til kaffe uten melk, velkomsdrinker og all mat som er gratis.

jeg sier nei til plastikkposer på butikken; narkotika (ikke bare den opplagt ulovlige, men ogå - og først og fremst - den som den forjævlige legemiddelindustrien prakker på oss); p-piller (de kunstige hormonene som kommer ut av oss igjen ødelegger økosystemet; for ikke å snakke om din egen kropp); kylling, storfé- og svinekjøtt; varer fra Israel. 


 jeg er flink til å stå opp tidlig og leve billig.

jeg irriterer meg over middelmådige bøker (og deres forfattere og redaktører som tydeligvis synes det er greit at jeg skal kaste bort tid på disse bøkene); folk som parkerer på bybanesporet (å, herregud, det var noen som gjorde det i dag - hva faen?!); når foreldre ikke har styr på barna sine på bybanen (jeg prøver å huske så godt jeg kan på hvor vanskelig det var å sitte stille som syvåring, men det går ikke, jeg irriterer meg likevel); såkalte anarkister som lever på penger fra staten (jeg kan ikke komme på noe mer hyklersk i hele verden); osv i det uendelige, jeg kunne ha skrevet hundre sider til, for jeg er ei sint kjerring, det er det jeg er. 

jeg leser poesi, prosa, essays, aviser, magasiner, manifester, pensum, prosadikt, barnebøker, chic lit, dramastykker, antologier, bildebøker, kokebøker, noveller, klassikere, mursteiner, fliser, filosofi, fanziner, faktabøker, faglitteratur, oppvekstsromaner, tegneserier, blogger, twitteroppdateringer, biografier; på nynorsk, bokmål, fransk, engelsk, tysk, dansk, svensk; Dan Turéll, Hamsun, Bukowski, Camus, Gabriel Garcia Marquez, Knausgård, Jeffrey Eugenides, Baudelaire; jeg leser alt! Alt bortsett fra krim. 

jeg er finest når jeg er litt brisen sammen med et knippe av de beste menneskene, og når jeg er glad.

jeg ler av politisk satire, twitterstatuser som treffer spikeren på hodet og randomness.jeg er en typisk kristiansander når det er sommer; jeg vil ha skjærgård, reker og loff og majones, stekt makrell; jeg vil drikke CB-øl på en benk på Odderøya; jeg vil ha is på bryggekanter, dukkerter i havet, tang på føttene; jeg vil ha grilling i en hage på Grim eller Lund; jeg vil ligge på gresset i skyggen under et tre i parken til Myren gård og lese bøker; jeg vil gå rundt i Ravnedalen; jeg vil sykle gjennom Posebyen midt på natten, ååå!

jeg har aldri spist sushi i Japan.

jeg er glad for at man kan låne så mange bøker man vil på biblioteket.jeg trives ikke i lukkede landskap, dvs. når gatene er altfor trange og bygningene så høye at man knapt kan se himmelen (altså skal jeg ikke bo i sentrum av Paris, jeg er nødt til å bo oppe ved Sacre Coeur eller Belleville), eller når fjellene omringer hele byen og man ikke kan se horisonten, sånn som her i Bergen, som for all del er Norges peneste by, men jeg kan ikke bli her.

jeg er redd for å en gang bli avslørt som dummere enn jeg tror jeg er.


jeg elsker nordiske sommernetter, å bli tatt i håret, kjæresten min, frokoster og livet generelt.

jeg setter pris på familien min for de er sykt fine, kjæresten min som holder ut å bo med meg og at jeg bor i akkurat dette landet. Hvor lite sannsynlig er dét liksom. Av og til fatter jeg bare ikke hvor heldig jeg er.

jeg tror på at alle er sin egen lykkes smed, at det ikke går ann å sitte på ræva og vente på at noe skal skje.

jeg ønsker meg
rosa hår og mintgrønne Jeffrey Campbell Lita wedges.

Psst, Ena har tatt det øverste bildet av meg.

6 kommentarer:

Kristina Kvåle sa...

fiiint! eg leser også det meste UTANOM krim. hihi, bildet av deg fekk meg til å smile :)

forresten, gløymer av og til at du har blitt bergenser, du har ikkje lyst til å ta ein kaffi neste gong eg tar båten til bergen? vi kan diskutere litteratur og kultur og sånt. (av ein eller anna grunn føler eg at eg burde kaste på ein lzm, men trur det er fordi eg har vore på facebook for lenge, høhø).

Kathleen sa...

Wee, så hyggelig, det kan vi gjerne! Si i fra når du skal! :)

Valerie sa...

Kanskje du er sint, men du er i det minste ærlig. Slik som meg, og oss burde det finnes flere av her i verden.

Kathleen sa...

Enig! Man burde ikke finne seg i alt.

Anonym sa...

Brød er undervurdert! Eg lurer på korleis lavkarbo-greiene kan ha vorte så populære når brød er fyfy der...

Sandra Olsen sa...

Bra liste!