lørdag 5. november 2011

Berlin i bilder I

For en gangs skyld reiste jeg på tur med et kamera (eventuelt og riktigere sagt reiste jeg sammen med en kjæreste med kamera). På flyet Oslo - Berlin maste og maste ei jente på over atten år på å få vindusplassen, så Ea måtte bare si at han skulle ta bilder og derfor måtte ha vindusplassen.Her er vi på flyet.


Her er jeg ved et av Humboldts fakulteter. Jeg har en greie for å kikke på universiteter når jeg er ute på tur, derfor er jeg glad. Jeg tror kanskje jeg liker å tenke på de kule som har gått på alle de mest kjente universitetene.


Her er jeg på Berlin Hauptbahnhof, som var helt annerledes enn jeg kan huske det fra da jeg var elleve år. Jeg ble litt skuffet. Det var jo hypermoderne der og så ikke lenger ut som fra en film om gamle dager. Bladstativene var heller ikke dobbelt så høye som meg. Det var de da jeg var elleve år.


Her henger jeg sammen med (en statue av) Bertolt Brecht som jeg for tiden er mest forelska i av alle diktere i hele verden.


Her derimot, er en person jeg kjenner som jeg er forelska i.


Her er jeg i en hemmelig hage-ish hage i Kreuzberg.


Her er utsikten vi hadde på en gatekafé i Kreuzberg hvor vi drakk tysk øl. Fint!Vi kom over et sted hvor de solgte en sånn drikk med spiselige gummikuler i som jeg drakk da jeg var Indonesia i sommer og det var skikkelig weird og litt ekkelt, men også sykt fascinerende å drikke, så da jeg så at de solgte det i Tyskland også, måtte jeg inn å kjøpe en drikk for å vise Ea hva det var.

En av dagene strollet vi nedover Kurfürstendamm og kikket på biler.

 


Denne Mini-en hadde SLANGESKINNSMØNSTER!!!


Det var ikke bare vi som kikket på biler. Det gjorde en annen gjeng også. I krysset Kurfürstendamm og Schlüterstraße stod vi og tok bilder av folk som tok bilder av biler.


Her var det en sjåfør i en sykt fin bil som freste med bilen på rødt lys med en blondine i passasjersetet ved siden av som snudde hodet bort fra guttegjengen for å ikke havne på bildene deres. Det hun ikke visste var at vi stod og tok bilde på andre siden av veien.
Vi gikk videre og jeg tok bilder av Chanel-butikken og jeg ønsket meg en stol med Chanel-trekk og Ea ble flau og lot som han ikke kjente meg selv om det var flere som stod der og gjorde det samme som meg.Så dukket plutselig spaceship-bilen opp igjen og jeg skyndtet meg å leke bilpaparazzi før den føk avgårde.Her later jeg som om jeg er med i Jetsons.


 Her er jeg bare meg selv.


Her er en annen fet bil, men riktignok av et annet kaliber.


Her finner jeg ut om kaféen vi sitter på har Eisschokolade eller ei.


På toppen av Karstadt hvor vi spiste blåbærpai og Traumedessert (som var kirsebærgele og vanilje).

Innen vi kom ned på bakkeplan igjen hadde det blitt mørkt.
Vi kom over en annen stasjon, som lignet mer på mine barndomsminner av tyske togstasjoner enn Berlin Hauptbahnhof. Fint, sant?

En dag var vi i Zoologischer Garten.
Der hadde de fisk som var gjennomsiktige! Man kunne SE skjelettet deres! Sykt kult!!! Og så hadde de de ekleste fiskene jeg noensinne har sett:
I Zoologischer Garten var det en slange som BEVEGDE seg! Det hadde jeg aldri sett før. Slanger pleier jo bare å ligge der som slakt.


I Zoologischer Garten var det også noen przewalskihester. Dermed begynte jeg på et halvtimes foredrag om hester som kjæresten min måtte høre på.

5 kommentarer:

Ena sa...

Åå, det så skikkelig hyggelig ut! Bildene er skikkelig morsomme, morsomere enn de semi-artsy bildene jeg tar,haha.

Nøve sa...

Liker det.

Og hvis du noen gang kommer til Tokyo må du besøke Keio! Bra universitet altså.

Sofia sa...

Bilder, jeeeee!
Elsker videoen med de ekle fiskene. Æsj!
Og sånn drikk med gummikuler har jeg sykt lyst til å smake.

Sandra Olsen sa...

Det ser ut som en kjempefin tur! :)

Josefine sa...

Likte "hemmelig hage" bildet best :) Det var utrolig fint!