mandag 24. oktober 2011

Hvordan går det med de litterære målene for 2011?, del 2

I desember skrev jeg ti litterære mål for dette året. Det er nå ca. ti måneder siden. Hvordan går det med dem egentlig?

1. Lese en bok på fransk. x
Jeg treiget meg gjennom novellesamlingen Musique de scenes av Françoise Sagan i våres. Måtte sitte med ordbok. De siste ukene har jeg prøvd meg på å lese dikt på fransk. Baudelaires Les Fleurs du Mal står i skal leses-køen min på hylla.

2. Lese en bok på tysk.

Dette har jeg enda ikke gjort, men på onsdag drar jeg til Tyskland og kanskje setter jeg meg et sted og leser i Bertol Brecht-boka jeg nettopp har kjøpt.

3. Lese flere diktbøker. x
Jeg har lest EN HAUG med diktbøker og enkeltdikt. Dette punktet er checked.

4. Lese Jack Kerouacs On the Road.
Faen så flaut at jeg ikke har lest den ennå. Ikke bare som et mål jeg ennå ikke har gjort, men generelt. Jeg har den i hvertfall i hylla nå da. Jeg kjøpte et meget brukt eksemplar av den i en bruktbutikk forrige uke, for ti kroner. Det jeg heller burde ha gjort, var å stjele den. Det var nemlig en kristen bruktbutikk hvor alle inntektene gikk til Israel. Det hadde vært mindre uetisk. Jeg som ellers aldri kjøper noe som kommer fra Israel. Ikke engang mango på tilbud for ti kroner stykket.

5. Lese flere av forfatterene som intervjues i Alf van der Hagens Dialoger- bøker.
Jeg har ikke gjort dette bevisst. Mulig jeg har lest noen av forfatterne som intervjues der, men jeg har ikke lest dem i sammenheng med å ha lest noen av intervjuene.

6. Lese Gaute Heivolls Før jeg brenner ned. x
Ja, denne har jeg fått lest.

7. Lese Samuel Beckett.

Nei, det har jeg ikke gjort ennå.

8. Lese Orhan Pamuk.
Ikke dette heller.

9. Lese Jonathan Franzen. x

Ja, jeg leste Frihet i mai.

10. Lese John F. Fitzgeralds The Great Gatsby.

Fortsatt et mål. Men jeg har lest et knippe noveller av Fitzgerald da!

5 kommentarer:

Josefine sa...

Måtte lese The Great Gatsby på VGS. Tror det hadde vært gøy om ikke engelsk læreren min var helt på jordet. Jeeze.

Anonym sa...

HA ,ha,ha..triple A (aplause!) most of your comments on books are interseting, realy! but why do you boycot Israel ??? don't you know that B Brecht was influenced by Judaism too? other reality ; S Becket; my son had the honor to be touched by is hand when my wife was pregnant, on hospital at the end of S B 's life. i mean she assisted him last.... however we are jodisk!!hils bruno.

Kathleen sa...

Ah, that is cool, to be touched bz Beckett! However I bozcot Israel, not jews ;)

Anonym sa...

bonjour ," shalom." ok half jewish humanity forbidden?forgive me ,but 5772 years, and we are still alive! i never grew up in rivality with you about literratur. and if you want leave me half word: i could say you who was private secretary's j.p Sartre. and what Sartre's thought and understood about " unicity" of jewish people,at the end of his life . god kveld bruno.

Kathleen sa...

There are several reasons for not liking Israel. One of them eg. is that they occupy land. That one reason is actually enough.