torsdag 30. november 2017

Bøker lest i november

Begynte på vinneren av Nordisk råds litteraturpris, Kirsten Thorups "Erindring
om kærligheden", men ble ikke ferdig før måneden var omme. POESI

1. A VILLAGE LIFE av Louise Glück

PROSA
2. JEG NEKTER Å TENKE av Lotta Elstad


ANNET
3. LITERALLY ME av Julie Houts

---

November var en fin lesemåned, til tross for denne lille listen. Den var fin fordi det var så mange dager hvor jeg bare ville hjem å lese om kvelden. Det ble kanskje ikke alltid sånn, nå i eksamenstiden, men jeg gleder meg veldig til siste eksamen er over og kan lese noe annet enn bare populasjonsgenetikk*. Jeg har skrevet en liste over alt jeg vil lese. Tenk, dette er siste gang jeg leser til eksamen i førjulstiden. Neste år kommer jeg bare til å skrive på masteroppgaven.
Ikke leste jeg noe kjipt i november heller. Literally Me var litt skuffende, men det tok ikke så lang tid å lese den, så det gjorde meg ikke så mye. A Village Life var forresten ikke den eneste diktsamlingen av Glück jeg leste. Jeg leste en del i The Wild Iris, som jeg allerede har lest og som ligger i bokhylla mi. Leste og leste de samme delene om og om igjen i noen dager før jeg dro i bokhandelen og brukte et gavekort på A Village Life. Fin, men ikke like fin som The Wild Iris.

Jeg nekter å tenke
leste jeg på en kveld. Det var en fornøyelse! Tilfeldighetene skulle forresten ha det til at jeg før jeg leste boka, leste om alle de manglende rettighetene man har som gravid frilanser, og de forholdene gjør meg i grunnen forbanna. 


Neste gang jeg skriver denne "spalta" er det kanskje et nytt år. Det gleder jeg meg veldig til. Skal bare bestå tre eksamener, jobbe, og korrekturlese det ene og det andre først.
*Tja, noen av bøkene på leselista mi er herfra. Evolusjonen slutter ikke å være spennende bare fordi det er juleferie. 

2 kommentarer:

aariho sa...

Lykke til med eksamen! Håper du får nyte juleferien med en god bok. Og gode ønsker for fortsatt studier.

Kathleen sa...

Takk!