lørdag 24. august 2013

Finlandbonanza 3


Salmiakkiosk! Ååå!


Her står jeg i kø for å kjøpe lakris-is.


Lakris-is. 


Mint-sprit er også godt. Smaker som flytende after eight.


Her prøvde jeg å ta et bilde av syklistenes gode kår og oppførsel i Helsingfors, men rakk det ikke før syklistene hadde syklet sin vei. Tenkte i hvertfall at jeg satte veldig pris på det. I Bergen er syklistene idioter i trafikken. ALLE sykler på fortauet, herregud! (Men på en måte forståelig, for på veien er det brostein og det er helt jævlig å sykle på.)


En annen fin ting med Finland: Det er vanlig med oppvaskhyller over vasken. I stedet for å legge den nyvaskede oppvasken på stativ på vasken, setter man den bare til tørk rett i hylla over vasken.


Og rug-piroger.


På siste forelesning tok foreleseren med seg finsk ädelbrännvin (Jaloviina)


Vi drikker Jaloviina.


Traff på overbeskyttende gåseforeldre på løpeturene mine.


Lille My-rosiner.
gimmick

Mummi-kort.
postkort


(Må forøvrig spesifisere her at jeg ikke bare sender kort med fine motiv når jeg sender noe i posten, men faktisk er et menneske som fortsatt skriver håndskrevne brev. Gjerne tolv sider lange. Tro det eller ei, tilhenger av skjerm/internett/lesebrett som jeg er.)


En drøm gikk i oppfyllelse da jeg var i Finland: Jeg fikk endelig oppleve finsk/svensk Midsommar! Har alltid tenkt at jeg har villet det siden jeg var kid og leste svenske/finske barnebøker. Vi bestemte oss for å feire på en øy. På bildet ser dere den lange køen til ferja foran oss. Det gjorde ikke så mye, vi drakk bare litt vin i mens.

Så kom vi videre i køen, men ferja ble stappa full rett før vår tur.
queue

Vi måtte stå igjen og vente på neste ferje. Typisk. (Men vi kunne jo drikke vin da.)
rose

Køen bak oss.
se

Weee! Vi er på ferja!


Bålbrenningen har begynt!


Men bålbrenning har jeg jo sett før på midtsommer. Det gjør man i Norge også. Det er ikke en gang en heks på dette bålet. Det har man på sankthansbål på Sørlandet.
middelalderen


Midsommarfest. 


Senere dro vi på finsk karaokebar, men det er en hendelse som fortoner seg like blurry for meg som dette bildet jeg tok av mine følgesvenner som velger seg sang i karaokeheftet. 

Siden dro vi til Österbotten

3 kommentarer:

Sandra sa...

Altså, å tørke oppvasken i skapet over vasken...blir det ikke veldig vått i bunnen av skapet?

Kathleen sa...

Nei, for hyllebunnen er rister, så vannet glir bare rett ned i vasken

Sandra sa...

Aha! :)