søndag 4. august 2013

Finlandbonanza 1

For noen dager siden postet jeg et innlegg om en tur til Österbotten. Men hva med resten av Finlands-oppholdet? Jeg skrev og postet litt bilder mens jeg var der, men det var mye jeg ikke fikk sagt. Da. Så jeg sier det nå.


Noe av det første jeg gjorde da jeg kom til Finland var å spise lakris-is.
svartEn annen ting jeg gjorde ganske raskt etter ankomsten var å sjekke ut dagligvarebutikkene. Det er en av de tingene jeg liker best å gjøre i utlandet. Det er sykt spennende. F.eks. hadde de et utrolig stort utvalg av ulike havregrøter i Finland. Jeg tror kanskje Norge er det landet i verden med minst utvalg i butikkene, og jeg har alltid tenkt at det er litt kjedelig, men nå har jeg funnet ut at det egentlig er veldig bra, for så mye tid som jeg bruker i dagligvarebutikken på å bestemme meg for hva jeg skal ha, så trenger jeg ikke enda flere valgmuligheter. Til slutt ble det egentlig ganske slitsomt å gå i butikken. Jeg kunne være der i timevis. Trår jeg inn i en dagligvarebutikk er det gjort.


F.eks. tok jeg her et bilde av grapefrukten fordi jeg ble så glad for at jeg endelig hadde funnet en grapefrukt som ikke kom fra Israel. Det tok to uker før jeg fant den.


Her tok jeg bilde av at jeg endelig kunne prøve islandsk yoghurt. De eneste som lager det i Norge er jo Q-meieriene og jeg er skikkelig i mot Q-meieriene, har aldri kjøpt et Q-produkt i mitt liv, så hadde aldri prøvd skyr før.
masikka

Slik tilbragte vi formiddagene. På Nordica - nordisk institutt på Helsingfors universitet.
En dag anbefalte vi (nye) forfattere fra hjemlandene våre. Jeg står bak anbefalingen av Ingvild H. Rishøi.

(Ble forøvrig skuffet over at ingen av danskene ropte ut "Helle Helle!!!" Det hadde jeg gjort hvis jeg var dansk.)


På instituttet var det en haug med bøker av nordiske forfattere som vi bare kunne plukke med oss hjem. Jeg tok med dette. Rett vest av Morten A. Strøksnes har jeg lest før, men jeg digger den og en dag en passende venn har bursdag skal denne vennen få denne boka i gave.

3 kommentarer:

IK sa...

Jeg elsker også å gå i matbutikker i utlandet, kan gå rundt i timesvis og bare kikke.

Chiku sa...

hvorfor er du mot Q-meieriet?

Kathleen sa...

Chiku, fordi de velger elite-kyr og er eid av Orkla, men later som de er et lite koselig og selvstendig meieri. Tine tar med alle kyr.

Men egentlig litt urelevant nå, siden jeg har blitt veganer.