onsdag 21. september 2011

Sist jeg var i Berlin var jeg elleve år og hekta på Eisschokolade

Om litt over en måned drar jeg til et av mine yndlingsland i hele verden, Tyskland! Nærmere bestemt til Berlin. Der skal jeg spise Apfelstrudel og lese tyske aviser på turkislysegrønne kaféer. (Hver gang Natt & Dag kommer over en kafé med turkislysegrønne vegger, sier de at denne kaféen oser av Berlin. Haha.) Anyways, ved å dra dit går jeg glipp av en haug med forelesninger om både Kafka og Dostosjevskij, så for å bøte på samvittigheten trenger jeg noen litterære tips om Berlin. Og også: hvilke vitenskapsmuséer må jeg ikke gå glipp av? Jeg har nemlig forstått at de har en haug. Og hvor får jeg de beste kålrullene? Kom gjerne med andre tips også (men husk: jeg hater å shoppe og jeg føler ingenting for billedlig kunst)!

Kilde: weheartit.

7 kommentarer:

E.L.R.I sa...

Heldig! Berlin er en herlig by.

Jeg elsker:

den ferske, hjemmelagde raviolien på Leo Bettini på Rosa Luxemburg, som de serverer med salviesmør og kanskje litt parmesan. I hvertfall forrige gang jeg var der. Og gangen før der. Pleier å bestille salat ved siden av. Og deilig kake til dessert. Alt sammen i et lyst lokale med betonggulv, små bord og trekrakker. Mmmmm... Forhåpentligvis holder de fortsatt på. De har knødel også.

http://www.leobettini.de/pasta.html

motionocean sa...

åhåhå, la tida gå fort, eller hva? ;) Kos deg i Tyskland!!

labben sa...

Jeg vil også ut å reise! Jeg er altfor misunnelig på alle som reiser vekk for tiden. Hvorfor er Tyskland yndlingslandet ditt? Jeg ble nysgjerrig =)

Siden jeg aldri har vært i en tysk by har jeg ingen tips å komme med, men hva med å ta en dagstur til spennende steder utenfor Berlin? Jeg syns alltid det er kjekt å se mer enn bare storbyen når jeg besøker andre land. Men det kommer an på hvor mange dager skal være der selvfølgelig...

Den eneste gangen jeg har vært i Tyskland var det kun på gjennomreise, men vi stoppet i en sjarmerende liten by som jeg ikke husker navnet på, hvor vi overnattet og sullet rundt. Veldig koselig!

Kathleen sa...

Tyskland er et av yndlingslandene mine først og fremst fordi jeg har så mange gode minner derfra. Da jeg var barn dro vi (familien) på bilturer Europa rundt på sommerferie, og da var vi spesielt mye i Tyskland. Jeg tror at Tyskland er det landet jeg har sett mest av bortsett fra Norge. Jeg elsker byene, hvordan de vokser inn i hverandre, tyskernes punktlighet, det fine språket (jeg er visst en av de få som synes tysk er fint) som faktisk er det språket jeg valgte å ha på videregående (jeg skriver masse om fransk her på bloggen, men jeg har aldri valgt fransk på skolen, jeg har alltid valgt tysk), togstasjonene i de tyske byene, de tyske sjokoladene og nå har jeg nettopp lest Goethes Faust og kan si at det også spiller en rolle (haha), skulle ønske vi skulle til Leipzig også.

Kathleen sa...

(Også er 'Goodbye Lenin!' en av mine topp fem yndlingsfilmer!)

Trine sa...

Berlintips:
Bilderbuch café.
Jeg husker ikke om det faktisk var masse bøker der, vi leste bare lekser fra tyskkurset, men det er iallfall en fantastisk kafé! Den er litt langt fra alt, i Schöneberg og rett ved en ganske stor gate etc., men SUPERKOSELIG! + god mat og kaffe (iallfall i fjor vår). :)

http://www.cafe-bilderbuch.de/

Ena sa...

http://turmkunst.de/content/en/home/xy

det var ikke åpent da vi var der,men står at de åpner igjen i høst..

Og thai restauranten jeg snakka om heter Papaya og ligger i kleistpark. Vi spiste kylling, men de har sikkert god vegetarmat også.