onsdag 27. mai 2009

Om farkoster under vann

Min kjæreste forteller meg at det ikke finnes ubåter med glassvinduer, man bare sitter inni en stor, svart ting som ser ut som en hval, at det hele er et marerittskip for de som lider av klaustrofobi, det er slettes ikke sånn som i majones-reklamen og i Donald-tegneseriene. Og det får meg til å tenke på Z i A Concise Chinese- English Dictionary For Lovers (ok, jeg vet jeg har skrevet masse om den, men jeg bare elsker den boka) som trodde at tunnelen under den engelske kanal mellom Frankrike og England var lagd av glass, men så er den ikke det og hun blir kjempeskuffet, for det er naturlig nok ikke noe mer spesielt enn å ta undergrunnen.

9 kommentarer:

Jenny sa...

Jeg ble litt skuffa da jeg tok toget fra London til Paris, og ikke det ikke skjedde noe annet enn at jeg fikk skikkelig dotter i ørene. Og hei: takk! Ved første gjennomlesning finner jeg din blogg veldig fin også!

Julie sa...

Joda, det finnes sånne båter som i majonesreklamen, men der er det vinduer i selve skroget, så det er ikke helt en ubåt, men du kan se litt under vann. Jeg har vært i en sånn faktisk. :P
Når jeg tenker over det kunne en sånn vært skikkelig fin å ha... Da har du muligheten til å sitte både under vann og over vann. Så blir du ikke lei av en ting heller... Ååå, sånn vil jeg ha! ^^

Kathleen sa...

Jenny: takk! :)

Julie: Ja, vet at sånne finnes, men jeg tenkte mest på sånne ubåter som går langt ned i dypet. Glass funker visst ikke da, det er altfor stort trykk. Men sant det, den i majones-reklamen går jo ikke så langt ned, de ser jo en mann som svømmer. Men jeg skulle ønske det fantes en sånn ubåt som det som gikk LANGT ned til fiskene som har sånn lykt over hodet!

Anna Wallace sa...

:)

wish i could read your blog...

syktsur sa...

I Eurodisney var jeg inni en u-båt og den var det vindu i altså!

Kathleen sa...

Sofia: som sagt, jeg tenkte på dypvannsubåt!

Puslebit. sa...

Jeg liker skrivestilen din! :)
Og jeg er glad for at du har gjort meg oppmerksom på glasscandy! Herlig musikk.

Kathleen sa...

Puslebit: takktakk igjen :) Og, ja, er ikke Glasscandy kult, så vet ikke jeg! Gleder meg sånn til konserten neste uke!

Sylvia sa...

ubåter har glassvinduer man kan titte ut av og det er ikke mørkt og skummelt langt nede og heller ingen kjempeblekkspruter som angriper ubåter på dypt vann. basta.